keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Uutta kuivaruokaa

"Täh? Sanoks joku ruokaa?"
Jep, elikkä meillä on kuivaruuan vaihdos menossa. Eipä edellisessä ruuassa mitään ihmeempää vikaa ollut, tykkään vaan aina pihinä siis säästeliäänä ihmisenä etsiä edullisempia ratkaisuja laadusta tinkimättä. Facebookin yhdessä koiraryhmässä törmäsin semmoiseen koiranruokamerkkiin kuin Dogs First. Se vaikutti sisällöltään oikein hyvältä, about saman verran lihaa kuin Lepon nykyisessä nappulassa, Barking Headsissä , mutta hinta on huomattavasti edullisempi. Dogs First -ruuat ovat bataattipohjaisia, kun taas BH:n ruuat on riisi/kaurapohjaisia, joten en uskaltanut heti ostaa isoa ruokasäkkiä jos se ei vaikka käykään herran mahalle tai makunystyröille. Niinpä tilasin kymmenen tällaista 100g:n pikkupussukkaa:

Tuosta sitten sekoiteltiin vanhan nappulan sekaan, ihan onnistuneesti. Lepon maha ei mennyt sekaisin, ja uudet naput maistui hyvin alun ihmettelyn jälkeen. (Ihmettelyllä tarkoitan siis sitä Lepon tapaa sylkeä kaikki uusi ruoka moneen kertaan suusta hetken pyörittelyn jälkeen, ennen kuin sen uskaltaa purra rikki ja oikeasti syödä...)
Oltiin kuitenkin juuri jätetty allergialääke Lepolta pois, joten pidin uudesta ruuasta hieman taukoa nähdäkseni, alkavatko oireet enää uudestaan. Ilman Apoquelia ollaan muuten menty nyt kaksi viikkoa, eikä allergiaoireet ole palanneet, jeejee! :)  Uskaltauduinkin jo ostamaan isomman säkin Dogs First -sapuskaa, jonka kävimme avon kanssa postista tänään noutamassa. Tässä ruuassa on raaka-aineina lammas ja bataatti, ajattelin lammaslinjalla jatkaa kun Lepon edellinenkin ruoka oli lammaspohjaista. Ettei tule liikaa muutosta ruokaan kerralla.

Ruokasäkki ja herra hörökorvan vauhdikkaat korvat.
Dogs First tuoksuu omaan nenääni paremmalta ja voimakkaammalta kuin Barking Heads. Nappula on myös aivan eri mallista - ihan litteitä nappeja verrattuna herneen kokoisiin BH:n palloihin:
Vasemmalla BH (bad hair day lamb), oik. Dogs First (lamb & sweet potato).

Toivokaamme, että tää uusi ruoka sopisi Lepolle myös pitkällä aikavälillä! Se ainakin omistajaa miellyttää sisältönsä ja hintansa(!!!) puolesta. Nimittäin 12kg Barking Headsin lammasruokaa maksaa 65,90€, kun taas 12kg Dogs Firstin lammasta on vain 49,90€. Vau. :3 Ja kun ruokatilaukseen lisää jonkun pienen tuotteen mukaan, kuten vaikka euron possunkorvan, on toimitus ilmaista koko paketille. Eikä paketin saapumisessa kestä tilauksesta kuin 2 arkipäivää. Huomaatte ehkä että olen tosi innoissani tästä uudesta ruuasta. :D Leppokin oli, tosin innostus kohdistui aluksi lähinnä mukana tulleeseen possunkorvaan:
"Voisin ottaa sen, kiitos vain. Ei haittaa, vaikka olen
tänään syönyt jo ruuan, luun, ja neljä kuivattua kanan
kivipiiraa. Voisin silti ottaa sen possunkorvan, kiitos."

Tänä viikonloppuna onkin sitten se Messarikeikka. Koiramessut. Pallopaimennusnäytöksiä. Iik. No, niin kauan kun Leppo malttaa olla rikkomatta palloja esityksissä, niin muut hölmöilyt ei haittaa. Ja menihän meillä kenraaliharjoituksetkin ihan kivasti. Nyt vain odotellaan lauantaita rentoutuen ja ulkoillen.Ok, ehkä vähän pitää sisällä tökkiä palloa. Onhan se juuri pestykin, ja on hyvä että Leppo levittää siihen omat kuolahajunsa niin tunnistaa sit esityksissä oman pallon paremmin. :D

Kirjoittelen sitten messarin jälkeen seuraavan kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti