tiistai 22. marraskuuta 2016

Kaloja katsomassa

Vietimme viikonlopun Kotkassa avon vanhempien luona. Visiitti huipentui vierailulla Maretariumiin - koiran kanssa! Kotkan Maretariumissa on ollut muutamana vuotena tapana ottaa koiravieraita vastaan marraskuussa, ja halusimme päästä tänä vuonna siellä käymään. Maretariumista löytyy lähes kaikkia suomalaisia kaloja, muita vesieliöitä unohtamatta. Pienimmät kalat olivat aivan piskuisia, ja suurimmat taas Leppoa isompia. :D Siperian- ja venäjänsampi taisivat olla isoimpia kaloja, joita näimme.

Siperiansampi

Lipunmyyntiaulassa oli yksi akvaario, jossa uiskenteli muutama todella iso otus. Aulan kalat taisivat olla karppeja, ei muistettu katsoa tarkemmin. Onnistuin saamaan videolle Lepon ensireaktion näistä kaloista!


Alkujännityksen jälkeen Leppo ei enää pelännyt kaloja, vaan kulki reippaasti mukana kierroksella ja välillä katseli isoimpia menijöitä rauhassa. Lähinnä herra kuitenkin odotteli "isiltä" nameja.

Touhottaja tsekkaamassa jo seuraavaa akvaariota. :D
"Isi mitä noi on?"
Muutama ankerias puiden suojassa,,,
Hurja yrmyleuka! (Joku lohikala..?)
Oli hienoa, kun pään ylläkin uiskenteli isoja vonkaleita. :)
"Joo on kivoja, saanko nyt namin?"

Mukavasta reissusta oli tietenkin ostettava matkamuisto. Niinpä Leppo sai omaksi pienen kalapehmon, ja oli siitä hyvin onnellinen. :) (Herra itse yritti hamuta myös myös alahyllyillä olevia isompia pehmokaloja, mutta suuhun sopiva taimen kelpasi ihan yhtä hyvin.)


Suosittelen ehdottomasti kaikkia koiranomistajia käymään Maretariumissa koiransa kanssa, marraskuuta on vielä jäljellä! Tulevina vuosinakin on kyllä uskoakseni sama tilaisuus marraskuussa, jos tänä vuonna ei ennätä.
Leppo oli ainakin kiinnostunut kaloista, ja kyllä uni maittoi koko loppupäivän. :) Yhteentörmäyksiä muihin koiriin ei juuri tullut; henkilökunta päästää tarvittaessa koirakkoja tipoittain kierrokselle, ettei mene haukkumiseksi. Yksi podhalanski (oletan) olisi tosin tunkenut omistajansa avustuksella vähän turhankin lähelle meitä, vaikka yritin jalalla koiran tuloa Lepon luo estää! Mutta ennen kuin ehdin sanoa mitään, Lepon kaunis hammasvirnistys isolle koiralle sai omistajan huomaamaan että heidän tutustumisyrityksensä ei ollut toivottua myöskään corgiherran mielestä. :D

Pistän loppuun vielä pari kuvaa viikonlopun muista touhuista!

Köllöttelyä...
Puutarhurointia...
Vielä hetki lumesta nauttimista...
Ja joulun odotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti