sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Parvekekyylän kesäpäiviä


Kuvasin videolle Lepon kyttäilyä partsilta! Herra viihtyisi siellä vaikka koko päivän, jos saisi. Pitääkin hommata partsin oven luokse Lepolle oma ovikello, jota voisi soittaa aina kun haluaa sisään. :D Viileinä päivinä kun ei viitsisi pitää koko päivää parvekkeen ovea auki.


Unitassut <3

Emännällä onkin ollut nyt vähän kiireitä, kun on alkanut uusi työ täällä Espoossa! Pääsin Mustille ja Mirrille myyjäksi, joten paljon uutta opittavaa on ollut ja tietysti työvuoroja niin aamulla kuin illallakin, niin blogin kirjoittelu oli tässä alkutohinoissa jäänyt vähemmälle. :)
Uusi työ on ollut tosi kivaa, ja nyt vielä kun on se aika vuodesta, kun kaikilla ihmisillä on pentuja, niin pääsee pentuasiakkaita silittelemään työn lomassa! Mikäs sen mukavampaa. <3

Lepolle ostin seuraavia vaellusreissuja (sitten joskus kun ehditään) ajatellen uudet valjaatkin. Hurtan Trail-valjaat sopi pötkylälle oikein hyvin, niissä on kätevä kahva selkäosassa josta voi jyrkässä kohdassa vähän avustaa koiraa kiipeämään, tai napata kiinni jos tarvitsee koira hetkeksi pysäyttää. Valjaiden taempi kiinnityspaikka on mukavan takana, ja kuvassa näkyviin pieniin, pyöreisiin tappeihin saisi Hurtan valoja kiinnitettyä. :) Pitää niihin tutustua sitten syksymmällä, valjaissa itsessäänkin on jo hyvän oloiset heijastinreunukset.


Koiraherra joutui tässä yhtenä päivänä myös kylpyyn, turkki oli niin pölyinen kaikesta hiekalla kierimisestä ja juoksentelusta. Leppo itse ei pesuja lainkaan arvosta, syyttävin katsein minua aina tuijottaa kun desinfioivan shampoon vaikutusaikaa odotellaan:


Ja tietenkin monet ravistelut on suoritettava pesun aikana ja jälkeen.
Shampoopesu auttoi tosi kivasti myös pohjavillan irrottamisessa, harjalla ei ole tuntunut oikein lähtevän mutta koiraa kun hinkkasi niin sormiin muodostui valkoiset pohjavillahanskat kun sitä vaan irtosi ja irtosi... :D Vielä on jonkin verran lähtemättä, katsotaan tuleeko uuden pesun paikka vai riittääkö harjailu.

Leppo on nauttinut ensimmäisestä kesästään lähes kokonaan ilman kutinoita. <3 Saimme Apoquel-lääkkeelle lisäreseptin ennen muuttoa, ja sitä oli syksystä vielä jäljelläkin. Eläinlääkärimme Kouvolassa sanoi, että lääke kannattaa sitten aloittaa kun koiralla näyttää kutinoiden vuoksi olevan epämukavaa. Sietämätöntä oloa ei kannata odotella ettei tarvitsisi aloittaa isolla annostuksella. 19.4. me jo aloitettiinkin tänä keväänä, kun kutinat rupesivat Leppoa valvottamaan ja lenkkeillessä pysäyttelemään. Ja Apoquel onkin toiminut vallan ihanasti, koivun aloittaessa kukintaa Leppo kutisi vähän aikaa lievästi lääkkeestä huolimatta, mutta nyt on taas meno sen verran rauhoittunut että aloin eilen antamaan puolikasta ylläpitoannostusta, eli 1/4tablettia! :) Toivotaan että se riittäisi!

Kesämies ja kielot

Eiliseltä eväsretkeltä Otsolahden puistoon.

5 kommenttia:

 1. Ihana Leppo :) hienoa kun lääkityksestä on apua kutinaan. Onko kyseessä siis siitepölyn aiheuttama allergia?

  Hienot noi retkeilyvaljaat :) todella kätevän oloiset! Ja turvalliset kun voi napata kiinni jos tarvitsee :)

  Onnittelut työpaikasta! :) myyjän töitä olen itsekkin tehnyt jo hyvän tovin ja tutuksi on tullut vaihtelevat työajat ja arjen sovittaminen. Sovit varmasti mahtavasti mustiin ja mirriin :) ihana nähdä kivoja pentu-asiakkaita :D älä turhaa stressaa blogista, hyvin ehtii kirjotella ja löytää sen oman rytmin. Itte tyydyin jättämää postaukset 1-2krt kuussa niin ei tuu turhaa stressiä. Kesällä ihanaa nauttia ulkoilusta :)
  http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, jokakesäinen riesa ollut meillä nuo siitepölyt (ja myös maitotuotteet aiheuttaa samat oireet välittömästi, niitä ollaan nyt onnistuttu välttämään). Ekana kesänään ihan pienenä kutisi jo, mutta vähemmän. Tietää koirasta milloin siitepölykausi on alkanut... :D Raukka.

   Ja nuo valjaat on kyllä munkin mielestä siistit, ja mitä nyt normilenkillä ollaan pariin otteeseen käytelty niin tosi hyvän oloset koiran päällä!

   Kiitos onnitteluista! :) Joo, sitten tiedätkin minkälaista hämmennystä tää alkuun on, oli pasmat ihan sekasin kun piti sauna- tai herkkupäivää muuttaa oman iltavuoron vuoksi, mut nyt siihen on jo tottunut. :) Ja kyllä tuo tosi kivalta työpaikalta vaikuttaa, oon tykännyt ihan hirmuisesti!
   Mutta jeps, ottakaamme rennosti blogien suhteen ja nautitaan hyvistä keleistä kun niitä kohdalle sattuu! ^_^

   Poista
  2. Voi Leppoa :( kurja kun siitepöly noin vaivaa :( onneksi löytyy nykyään vaihtoehtoja joilla helpottaa koiran oloa :) meillä viljat aiheuttaa oireita (tassuvälit punoitti ja kutisi) niin täynyny ruoka vaihtaa että on pelkästään ohra viljoista. Oireet hellitti sillä roimasti :) en nyt syynää herkkuja kun pieni määrä ei vaikuta. Maitotuotteet ja kalkki on kans pois ruokavaliosta virtsakivien takia - toivon ettei enää tulekkaan ja hyvin on mennyt tähän asti :) nuorempana ollu vaivoja mutta sennuvuosina ollut yllättävän terveenä :)

   Hyvä kuulla että valjaat toimii! :)

   Ja joo niin tuttua! Vaihtelevat työvuorot tekee sen ettei paljoa etukäteen voi suunnitella kun haluaa rahaa tienata. Alkuu hämmentävää mutta äkkiä tottuu. Arkenakin voi saunoa ja herkutella :D hyvä kuulla että olet viihtynyt! Se on tärkeintä :) myyjän työt on kyllä niin mukavia hommia :)

   Poista
 2. Voi että, oon taas ollut ihan ulkona koko blogimaailmasta ja multa on mennyt kokonaan ohi, että muutitte jo. Paljon onnea uudesta kämpästä ja työstä! Asuttekin nyt tässä aika lähikulmilla, Lintuvaara vaan välissä. :)

  Tosi hienot valjaat oot löytänyt! Sofissa on luultavasti corgin verta ja sekin on aavistuksen pitkänmallinen - harvassa on ne valjaat, jotka istuu tän malliselle koiralle hyvin. Vihdoin syksyllä löysin meille ihan täydelliset Zero DC:n valjaat, mutta sitä ennen tuntu että kaikki oli aina rinnasta/vatsan alta liian löysät tai hiersi kainaloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, on sitä itekkin välillä vähän pihalla bloggailusta, työkiireet ja uusien huudien ihmettely vie enimmän ajan (siksi huomasin sinunkin kommentin vasta nyt, pahoittelut!). :D

   Kiitos! Noi on ollu kyllä tosi hyvät valjaat, ei niitä tosin kyllä kuumilla keleillä ole viitsinyt noille normilenkeille laittaa koiran päälle, Leppo-raukka kun meinaa jo hyytyä 20 lämpöasteen paikkeilla jo.
   Nuo Zero DC-valjaatkin näytti tosi hyviltä! Luulis joo ettei kainaloista ainakaan hiertäisi, kun on noin pitkä vatsakappale. :) Hyvä että löyty Sofin mittoihinkin sopivat valjaat!

   Poista