perjantai 12. toukokuuta 2017

Verkkokurssi koiratanssin pyörteisiin

Hups, blogin ulkoasu muuttui taas!
Yksinkertaistin hieman ulkonäköä, välilehdet lähti pois mutta Lepon (ja allekirjoittaneen) omille sivuillehan pääsee tietoja tsekkaamaan yhä meidän kuvia klikkaamalla, ja blogiin pääsee takaisin banneria klikkaamalla. Joten mitä sitä turhia välilehtiä pitämään, selkeämpi näin. :) Vähän muuttelin myös fontteja ja värejä, ja tausta on nyt aivan uusi!
Olin ihan kyllästynyt tekemääni tapettitaustaan, halusin jotain neutraalimpaa ja raikkaampaa. Taustakuviona toimiikin nyt Lepon lelut ja tarvikkeet, eli kaikki oleellinen Lepon elämässä sen omasta mielestä. :D Toivottavasti tykkäätte!


Mutta sitten itse asiaan. Lupasin kirjoitella vähän kokoavaa pohdintaa mun ja Lepon suorittamasta koiratanssikurssista. Kurssin nimihän oli Koiratanssin kultaiset alkeet, opettajana koiratanssia harrastava, kouluttava ja lajissa kilpaileva Tiina Paavola. Kurssi käytiin Facebookin välityksellä.
Kun ilmoittauduin kurssille, mietin vähän että tuleekohan tästä mitään, saanko itsestäni irti treenata juttuja ilman että on oltava fyysisesti tietyssä paikassa treenaamassa, muiden ihmisten kanssa. Ja tekihän se jossain kohtaa tiukkaa. Aluksi olin aivan innoissani ja treenattiin pikku pätkiä joka päivä, loppua kohden oli hurjia motivaavio-ongelmia ja tuntui, ettei aika riitä. Mutta se on todennäköisesti vaan minun oma ongelmani, tarvitsen ne fyysiset treenit ja muut ihmiset pitääkseni motivaation yllä, ja joskus on semmosia kausia kun tuntuu ettei sekään riitä. :D

Tässä vähän plussia ja miinuksia oman kokemukseni pohjalta kyseisestä kurssista, ja yleensäkin somen välityksellä suoritettavan kurssin toimivuudesta.

+

 • Kurssimateriaali tuli viikon-parin välein julkaisuina opetusryhmään, josta se oli helppo lukea sekä katsoa oppituntiin liittyvä video
 • Videot olivat tosi havainnollistavia liikkeiden vaiheittain opetteluun ja valmiin liikkeen katsomiseen
 • Omat suoritukset, pohdinnat ja kysymykset julkaistiin kurssin keskusteluryhmään, jotta oppitunnit olisivat selkeästi esillä ja kysymyksille/suorituksille oma paikka
 • Etenemistahti oli jokaisella koirakolla oma, annettuja liike-ehdotuksia oli kyllä riittävästi himotreenaajillekin. :D Ja ope sanoi että kysymällä saa lisääkin jos tarvitsee!
 • Kurssin sisältöä voi jonkin verran soveltaa myös kissoille, meidänkin kurssilla oli yksi tanssiva kissa <3
 • Ope oli aivan mahtava ja kurssi rakkaudella ja huolella rakennettu
 • Treeniaika juuri silloin kuin itse ehtii
 • Kurssilaiset voivat asua missä päin maata (tai maailmaa!) vain
 • Facebook aivan oivallinen alusta omien suoritusvideoiden julkaisemiseen kurssilaisten kesken, ja muutenkin koko kurssin alustana se toimi oikein hyvin
 • Videointi auttoi välillä itseäkin, huomasi omat virheensä helpommin
 • LEPPO TYKKÄSI! (Tosin mistäpä tekemisestä tää pötkö ei tykkäis <3 )
"Treenataan vielä, jooko?"


-

 • Säännöllisten treeniaikojen puute sai välillä unohtamaan treenit
 • Videoiden uppaaminen oli silloisella nettiyhteydellä välillä tuskallisen työlästä
 • Omat motivaatio-ongelmat
 • Palautteen saa vasta videoinnin ja treenin jälkeen, kun taas paikan päällä treenatessa saa heti palautetta jos jossain kohtaa menee itse vikaan, ja se on helpompi korjata sillä hetkellä
 • Ei korvaa täysin henkilökohtaista opetusta, mutta sitä ei varmaan kukaan odotakaan
Kuten varmaan huomaatte, plussalista on aika paljon pitempi kuin miinuslista! Ja miinuksistakin osa on vaan omaa vikaa ja oman pääni sisällä, joku toinen kokee varmasti asian toisin. Suosittelisinko Koiratanssin kultaisia alkeita muille, saako siitä hyvää vastinetta rahoilleen?                                       KYLLÄ, EHDOTTOMASTI. :)

3 kommenttia:

 1. Hieno uus ulkoasu <3 Niin kesänen. Kiva yhteenveto kurssista. Tää vois sopia mullekin vuorotyöläisenä :D Pitää kattoa jossain vaiheessa.

  Ps. Lepon ilme <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! ^_^ <3
   Voin kyllä suositella, kannattaa tolta Paavolan Tiinalta kyselläkin vaikka facen kautta että millon on seuraavaa kurssia tulossa. :)
   Leppo oli ihan into piukeena aina eikä ois koskaan saanu treenejä lopettaa! :D

   Poista
 2. Minäkin mietin kyseistä kurssia mutta hitto, kun menin jänistämään. Myöhemmin sitten :)

  VastaaPoista