torstai 29. kesäkuuta 2017

Juhannusnautiskelua

Juhannus tuli ja meni. Olen nauttinut vapaapäivistä juhannusaatosta asti, ja huomenna alkaakin seitsemän päivän mittainen työrupeama. :) Pistän teille pari kuvaa tänne katseltavaksi, kun vielä ehdin!
Lepon ja avon kanssa ollaan tähän asti vaan nautittu arjen pienistä hetkistä yhdessä ja hyvistä keleistä, mutta pikku hiljaa alkaa olla sellainen fiilis että jotain pitäisi kai tuon koiran kanssa muutakin tehdä. Leppo on ollut pieniä tanssipätkiä ja metsässä temppuilua lukuunottamatta aivan kesälomalla kaiken harrastelun suhteen, mutta ei se onneksi ole kyllä koiraherraa tuntunut vaivaavan. Emännällä ennemminkin omatunto kolkuttaa, haluan vaan että koira olis onnellinen ja tyytyväinen.

♫  Minun ystäväni on kuin niittykukka, joka saa minut hymyilemään  ♫
Välillä pitää reippaimmankin ystävän levähtää varjoisalla paikalla.
Leposta otettuja kuvia kun katselee, ja sen yleistä vointia muutenkin, niin voisi kyllä päätellä että kyseessä on ihan onnellinen ja elämäänsä tyytyväinen otus, mutta silti itsestä tuntuu että pitäis tehdä enemmän.
Voisi nyt ainakin ottaa sen verran niskasta itseä kiinni, että tilaisi Lepolle oman dobo-pallon. Edellinen kun oli lainapallo, ja se jäi luonnollisesti Kouvolaan kun muutettiin. Mihinkään ihan oikeissa treeneissä käymiseen, missä olisi muitakin treenaajia ja ope, en ole ehtinyt uhrata ajatustakaan kun tuntuu olevan kaikkea muuta opittavaa ja tekemistä. Eikä mulla työvuorojen puolesta varmaan olisi aikaakaan järkätyille treeneille, kun nyt kesällä on enemmän hommia. :) Dobo ja omat puuhat riittäkööt nyt alkuun, jos saan jostain sen pallon hankittua!

Juhannus meni meillä Kotkassa rentoutuessa, avon vanhemmilla. Menomatka taittui bussilla, joten Leppo pääsi kokemaan Helsingin keskustaa ja Kamppia. Ja oikein hienosti maalaispoika niistä suoriutuikin, ei moittimista. Kampin bussiasemalla kun odoteltiin omaa vuoroamme saapuvaksi laiturille, Leppo viihdytti taaperoikäistä tyttöä tempuillaan, ja otti tytön kädestä namipaloja joita tytölle annoin. :)
Kotkassa olisi Lepon mielestä voitu olla koko ajan pihalla, ja melko hyvät ilmat sattuikin kohdille muutamaa sadekuuroa lukuunottamatta.

Pitää vahtia grillimaistereita jos niiltä vaikka
tippuisi jotain herkkupaloja.
Juhannuspäivänä käväistiin koko konkkaronkka (eli Leppo, minä ja avo, avon veli ja vanhemmat) Katariinanniemessä meripuistossa, ja Karhulan Jokipuistossa kävelyllä. Lepollakin oli oikein mukavaa, ja kukkien väriloistoa oli mahtava katsella.


Siisti vihertunneli
Myöhemmin viikonloppuna oli perinteisen jokilenkin vuoro, melkeinpä joka kerta tulee jokirannassa käytyä kun Kotkassa ollaan. Tuulinen keli toi Lepon nenään paljon tuoksuja:



Kotkassa olisi voinut viettää vaikka kuinka kauan aikaa ihan mielellään, mutta avon työt kutsui, ja maanantaina varhain lähdettiin junalla kohti pääkaupunkiseutua.

Vaunussa ollut kissa sai Lepon valpastumaan maukumisellaan :D

Kouvolassa oli pieni vaihtohetki, ja Leppo olisi ollut
lähdössä vanhasta tottumuksesta Kasarminmäelle
edelliseen kotiin. </3

Kotiin päästyä loppupäivän tunnelmat...

Tiistaina koitti Lepolle hauska päivä. Lähdettiin bussilla Vantaalle tapaamaan Tanya ja tsekkaamaan Tofun ja Haikun lenkkimestat!

"Mihin me oikein mennään? Saanko jo nameja? Ollaanko perillä?"
Lepon iloinen naama kun olikin kivoja tyttösiä leikkiseurana! :)
Tofu ja Leppo
Tofu ja Haiku linssiludeilee :D
Hetkeä ennen kuin Haiku pussasi Tanyan rapsuteltavana olevaa Leppoa. :D
Lenkin päätteksi Tanya kutsui mut ja Lepon vielä teelle, joten Leppo sai jatkaa neitien leikitystä sisätiloissakin! Tofulla meinasi yhdessä kohtaa mennä hermot kun Leppo kulki liian läheltä lelua jolla juuri leikin Tofun kanssa, ja Leppo alko äräjään takasin että "Mitä sä mulle huudat siinä!" :'D Kauhee mökä corgeista lähti hetken aikaa ja hampaat irvessä olivat, mutta kumpikin piti etäisyyttä ja Tanya nappasi Lepon kauemmas ja mä pidin Tofun aloillaan (koska niin päin ne oli meidän ulottuvilla :D)  ja tilanne raukesi heti. Eikä kummallekaan jäänyt kaunoja, pötkylät leikki ja paini vielä möykkäämisen jälkeenkin ihan rentoina. :) Lepolla oli ihana mutta rankka vierailu kun piti erikseen leikittää Haiku ja Tofu... :D Kolmistaan oli liian hankala leikkiä, Leppo ei tiennyt mihin suuntaan katsoa kun ihania leidejä joka suunnassa!
Ja näin corgia jälleen mukavasti väsytti kun kotiin päästiin.

6 kommenttia:

  1. <3 Niin ihania kuvia, oikeen mukava juhannus. jotenkin tämmönen koirapainotteinen blogi on ihana lukea normaalin muodin ohella, pitäisi itekkin koittaa useammin postailla koirasta juttuja, ei oo tosin oma, mutta porukoiden koira on kyllä lainassa monta viikkoa vuodesta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! :) Laita ihmeessä joskus postausta kun on koira kylässä, saa itekin varmasti mukavaa vaihtelua postauksiin! ^_^

      Poista
  2. Hih olipa hauskoja kuvia meidän lenkiltä :D Naurattaa vieläkin se Tofun ja Lepon "erimielisyys". Niin corgimaista kun menee vähän tunteisiin aina välillä :')

    Tuttua nuo ajatuksesi siitä että pitäisi aina olla tekemässä enemmän. Jotenkin varsinkin nyt kun on pentu, tuntuu että Tofu jää kovin vähälle huomiolle ja poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä että sen kanssa meillä ei tällä hetkellä ole mitään ohjattuja treenejä vaan puuhaillaan ihan vaan itsekseen. Mutta toisaalta kyllähän sitä ehtii ja välillä on hyväkin ihan vaan hengähtää. :) Tofun motivaatiolle on ainakin aikaisemmin tehnyt tosi hyvää pieni treenitauko ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kato ku vähän myöhässä vastailen, sori... :D Veikkaan kyllä että niin Tofu kuin Leppokin on ihan tyytyväisiä elämäänsä, eikä koirat kai osaa edes miettiä että "voi kun ois enemmän treenejä, ennen oli kaikki paremmin". :'D Kuten sanoit, kyllä sitä ehtii!

      Poista
  3. Voi että tosi kivoja kuvia oli ja hyvin ootte ehtineet reissaamaan ja touhuumaan :)

    Mulla on toi sama että huono omatunto on siitä kun kaikki aina jää. Suunnittelin rallyt kesälle mutta uusi työ ja muuttunut arki sekotti pakkaa ja energia menny kaikkeen muuhun. Piti aloittaa säännölliset juoksutreenit itsekseni mutta sekin vaan jäi. Kaikki aina jää kun on liian väsy ja paahtaa kaikkea muuta olevinaa tärkeämpää. Kuitenkin tärkeintä että koiralla on hyvä olla. Ja olemmekin Tumpin kanssa käyneet katsomassa uusia lenkkimaastoja ja nauttineet kesästä :) Tumppi on niin reissukoira että tykkää kun pääsee uusille maastoille. Ja onhan herralla jo ikää että ehkä olemme aktiivikaudet jo harkanneet ja nyt nautimme yhteisestä ajasta juurikin erilaisilla lenkkimaastoilla. Kotiaktivointia on helppo suorittaa aktivointileluilla ja toki täytyy tokojuttuja käydä tekemässä aina silloin tällöin.

    Älä liikaa stressaa ehdit kyllä vielä harkkaamaan Lepon kanssa :) uusi koti ja uusi työ ottaa oman aikansa ja elämä loksahtaa sitä kautta tasapainoon pikkuhiljaa. Tsemppiä haasteisiin!


    http://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Ja sori kun vastailen näin myöhään. :) Se on joo välillä kun tuntuu että kaikki jää tekemättä mitä suunnittelee. :/ Mut onneks koirat ei jää harmittelemaan tekemättömiä tai tapahtumattomia juttuja, ne elää vaan hetkessä ja nauttii pienistä jutuista. <3

      Poista