perjantai 13. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uutta tavaraa ja uusi harrastus

Me hankittiin Lepolle vähän tarviketäydennystä. Sain siis avon veljeltä joululahjaksi lahjakortin Mustiin ja Mirriin, joten menimme avon kanssa katselemaan mitä kaikkea sillä saisikaan.
Päätin ostaa Lepolle taas perinteisen nimilaatan pantaan laitettavaksi, ja löysin kivan luun muotoisen laatan valikoimasta. Toiselle puolelle tuli koiran nimi, ja toiselle mun puhelinnumero.


Saatiinkin yllättäen kaksi kaiverrettua laattaa yhden hinnalla, koska kaiverruskone teki pieniä naarmuja kirjainten väliin. Oltaisiin saatu kokeilla toisenlaista laattaa myös, mutta minua eivät pienet naarmut haitanneet. Laatta naarmuuntuu ajan kanssa kumminkin vähän lisää. :) Nimilaattojen lisäksi mukaan lähti muutama pussi treeninameja ja iso säästöpakkaus biohajoavia kakkapusseja. :D Niitä koiranomistaja tarvitsee aina, varsinkin jos ei asu ihan maalla!

Vuoden ekalla viikolla oli tosi kylmiä päiviä. Kouvolassa pakkanen laski -18 asteeseen, joten Lepon tossut pääsivät viimein kunnon käyttöön. Laitettiin myös villapaitaa välillä niskaan, etenkin jos oli hihnalenkille lähdössä (=hitaampi tahti kuin riehulenkillä koirakaverin kanssa). Leppo on kuitenkin kehittänyt itelleen ihan hyvän alusvillan, joten villapaita ei välttämättä olisi ollut tarpeen. Ei koira ainakaan näyttänyt olevan yhtään kylmissään kun vein yhdelä kerralla pelkät tossut jalassa pidemmälle lenkille.

Koko sotisopa käytössä.
Pakkaslenkin jälkeen on hyvä uinahtaa lämpimän patterin läheisyyteen. <3
Ainiin, meillä on uus harrastus! Tänä maanantaina alkoi mulla ja Lepolla Koiratanssin kultaiset alkeet -verkkokurssi. :) Kurssia käydään Facebookin kautta, siellä olevaan ryhmään tulee viikon-parin tehtävänanto eli mitä liikkeitä tulisi opetella ja videoita siihen että miten ne opetetaan, ja toisessa ryhmässä sitten keskustellaan omista treenihetkistä, mitkä osat meni hyvin ja missä tarvitsee "open" apua. Facebook on toiminut tosi hyvin tuollaisen kurssin alustana, sieltä saa nopeasti ohjaajalta apua ja kommenttia omaan tekemiseen, ja pystyy seuraamaan muidenkin edistymistä jos muut kurssilaiset sinne kirjoittavat.
Leppo on tapansa mukaan ollut aivan innoissaan, häntä huiskien tehnyt innolla uusia temppuja. :) Tarvitsee tämän omistajan vaan vähän tehdä pikku askarteluja / hankintoja, pitäisi saada jostain aikaiseksi kosketuskeppi (jota koira koskettaa nenällään, helpottaa ohjausta), ja täytyy hankkia matala pesuvati, jonka voin asettaa lattialle väärin päin Lepolle korokkeeksi johon se voi laittaa etutassut. Katsotaan jos saisin jossain kohtaa otettua/otatettua videota tai kuvia meidän tanssahtelusta, vielä siis ei ole mitään koreografiaa tehty vaan vasta opetellaan liikkeitä. :)

Jottei menisi pelkäksi "työstä" puhumiseksi niin laitetaan vähän Lepon hömpöttelyä loppuun! Leppo oli pentuna tosi innokas olemaan mukana kaikenlaisissa siivoustoimenpiteissä, mutta opetimme sen pois sellaisista asioista kuten rikkaharjan tai mopin pureminen, seuraaminen tai haukkuminen, tai pölyrätin repiminen. :D Vielä on työnsarkaa rikkaimurin kanssa (meluavat laitteet -> "HAUHAU PUREN SEN KUOLIAAKS!"), siitä joudun kieltämään Leppoa lähestymästä jo kun otan kojeen kaapista, herra olisi jo intoa puhkuen tulossa puuttumaan imurin toimiin. Uudestaan on kiellettävä ennakoivasti vielä siinä vaiheessa kun laite lähtee päälle, ettei koira sinkoa hampaat edellä mun siivouksen keskelle. :D
En ole kieltänyt kuitenkaan ihan kaikkea hauskanpitoa siivoushetkistä jos into pysyy aisoissa, ja Lepon mielestä siistein juttu siivouspäivässä onkin sohvan siivous karvoista! Teippiharja on Lepon pahin vihollinen / hauskin saalis, kukin ajatelkoon miten tykkää. ;) Tässä pieni videopätkä herran leikkihetkestä teippiharjan kanssa:



Lopuksi hassuttelua lumisessa maisemassa. Leppo halusi tutkia tarkasti joka kolon lumessa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti