keskiviikko 3. elokuuta 2016

Lepon muodonmuutos: - 1,5kg

Leppomies alkaa olla taas jo hyvän mallinen. Kylkiluut tuntuvat selvästi, ja painoa on lähtenyt 1,5kg suurinpiirtein 1,5 kuukaudessa. Tosin Leppo ei ollut laihiksen alkaessa maksimipainossaan (16,2kg), mutta ei siitä kaukana oltu. Painoa putosi Lepolta joka viikko n.200g, ekalla viikolla enemmän ja välillä vähemmän. Tämmöiset muutokset tehtiin ruokaan:
- aamuruuasta öljylisä pois (ennen annettu silmämääräinen loraus eli 1-2rkl, nyt otettu takaisin ja annetaan 1 tl!)
- iltaruuasta "kukkura" pois eli noin puolentoista desin sijaan Leppo sai iltaruualla n. 1,2dl, tasamitallisen kuivamuonaa.
- namien minimointi ja vähentäminen iltaruuasta (nykyään laitetaan Lepon iltaruoka edellisiltana namipussiin ja annetaan siitä päivän mittaa sen verran kuin ulkona tarvitsee, ne mitä jää, syö Leppo ruokakupista iltaruuan aikaan)
- treenipäivien ekstraherkut vähennetään iltaruuasta silmämääräisesti

Nuo ovat loppujen lopuksi aika pieniä muutoksia, mutta vaikuttivat hurjan paljon pienen koiran energiansaantiin. Nyt Lepon paino on ollut jo kolmen viikon ajan tällä ruokinnalla 14,6-14,7kg, ja siihen se saa suurin piirtein jäädäkin. :) Eli tällä ruokinnalla jatketaan, kylässä saa enemmän herkkuja kyllä mutta sielläkin koitetaan pitää joku tolkku, ja aion tarkkailla kylkiluiden tuntumaa ja Lepon painoa jatkossa useammin. Muutama muodonmuutoskuvakin tuli väsäiltyä herran laihiksesta:

Ylhäältä päin muutosta on hankalampi havaita.
Jälkeen-kuvassa on hieman kalansilmä-efektiä, mutta eron kaulan ja
rintakehän alueella huomaa selvästi.
Huhhuh, miten paljon 1,5kg corgilla tekeekin.
Leppis vaikuttaa vähän reippaammalta ja jaksavaisemmalta kun painoa on lähtenyt, ja tämän mallisella koiralla onkin elintärkeää, ettei sitä ylipainoa tulisi. Yritetään olla siis tarkkana jatkossa. :)


Pistän samaan syssyyn kuvia viime ajoilta, ollaan nautittu ilmoista ja käyty reissaamassakin.
Hellepäivinä taukoillaan ja juodaan paljon ulkoilun aikana.
Kuvien välillä aikaa 15min, ja matkaa... Ei kovin paljon. :D
On hyvä nautiskella ja ottaa iisisti helteellä. <3

Leppo ja hänen pallonsa. Annoin yhden kerran Lepon kantaa aarteen kotiin.
Leppo löysi pari viikkoa sitten Suviera-hallilta pallon, kun oltiin agilitytreeneissä omaa vuoroa odottamassa toisessa huoneessa. Ihan itse siis kaivoi sen tennispallomeren (kyllä, siellä on kaikkea kivaa koirille ;P ) seasta ja rupesi leikkimään! Pallo vinkuu mukavasti, ja siitä on tullut Lepon kallein aarre. <3 Eli siis loistava treenipalkka! Saatiin opelta lupa ottaa se treenileluksi kun Leppo siihen ihastui niin kovin, jos joku kyselee sen perään niin sitten palautetaan toki. :) Tuon pallon Leppo saa siis vain treeneissä vingutettavaksi, vain hyvästä suorituksesta loppupalkaksi heitettynä. Sitten se palaa takaisin taskuun kun jatketaan hommia tai treenit on ohi, ja piilossa pysyy kunnes on taas palkan aika.

Käytiin koko kolmikko viime viikolla Hauholla ja Tampereella. Hauholla on siis se avon sedän mökki, jossa olimme viime vuonnakin käymässä.

"Linja-autossa, on niin muukaavaaaa..."
(+ avon jalka, ei minun :D)
Kukas se sieltä kurkkii? Bussi oli sen verran tyhjä, että
Leppo sai makoilla edessä olevien penkkien jalkatilassa,
hihnassa tietty koko ajan.
Autoissa pitää aina asettua pienimpään ja hankalimpaan rakoon...
 En ottanut ihmeemmin kuvia Hauhon reissusta, nautiskeltiin vain. Leppo kävi kerran-pari uimassakin, tosin puolivahingossa laiturilta hypäten. :D Mutta traumoja ei molskahduksesta jäänyt, laiturille herra meni toistamiseen ja kahlaili itseään viilentääkseen!

Aurinko laskee Hauholla.
Laiturilla oli kivat iltavalot!
Saatiin kerätä punaviinimarjoja kotiin vietäväksi, Leppo auttoi ämpärin
tyhjennyksessä kun ihan kaikki marjat eivät mahtuneet rasioihin... :)
Vietettiin Hauholla yksi yö, jonka jälkeen suunnattiin bussilla kohti Tamperetta. Tampereella käytiin mm. pupukahvilassa, jossa Lepon sisko Gaia "työskentelee". Gaia ei ollut valitettavasti tänään paikalla, mutta ehkä ensi kerralla sitten! Avon veli tuli myös kahvilaan meidän kanssa, ja käytiin hänen kanssaan pupuihin tutustumassa sillävälin, kun avo jäi Lepon kanssa kahvilan puolelle.

Leppo oli iloinen viileästä lattiasta ja lepotauosta.
Keskustan vilinä on joskus rankkaa!
Pupuja :3
Ostin kaneille pienen kuivaherkkukipon, jonka tyhjennyttyä luppakorvat
kävivät lepäilemään omalle alueelleen.
Huh, takaisin mamman kotona (eli äitini luona :D äiti on lapsenlapsille, niin
karvaisille kuin karvattomillekin, "mamma")
Leppo sai mammalta uuden lelun: nauravat nakit! :D
Äitini luona oli tietenkin myös Vilma-kissa, joka majaili tällä kertaa tyytyväisenä makuuhuoneessa koko vierailun ajan. Muutamaan kertaan kapsutteli ovea että voisin tulla täältä jo pois, mutta kun Leppo kävi nuuskimassa ovenraosta niin loppui kapsutus. :D Lepon vakipaikka olikin oven takana kuuntelemassa, jos mamma oli kisua hellimässä.
Joskus Leppo vietti alemman kuvan mukaisessa asennossa
useita kymmeniä sekunteja, kirsu kiinni ovenraossa. :D
Pariin kertaan karvakaverit saivat toisiaan katsella turvallisen välimatkan päästä, Vilmaa ei huvittanut tällä kertaa tehdä metrin lähempää tuttavuutta. :)

Sellaisia kuvia kuulumisia tällä kertaa! Tuli tuosta uudesta lelusta mieleen, että voisin jossain vaiheessa tehdä vähän tarvikepostausta Lepon leluista ja tarvikkeista, pääsisitte vähän näkemään mitkä on Lepon lempilelut ja miten monta varustetta sitä koiralleen tarvitseekaan. :D Jätetään se mietintämyssyyn.

2 kommenttia:

  1. No nyt on hyväkroppanen herra 😍 ihania noi ennen ja jälkeen kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leppo kiittää! Kumartaiskin varmaan jos osaisi, nyt tyytyy heiluttamaan häntää. :)

      Poista