maanantai 15. elokuuta 2016

13.-14.8. Maaseutu-festivaaleilla palloilemassa

Leppo pääsi taas esiintymään! Joulukuussa viimeksi oli vähän isomman luokan esitykset Koiramessuilla Helsingissä, ja sen jälkeen on ollut pienimuotoisia esityksiä yksityistilaisuuksissa ja eskariryhmille yms. Viime viikonloppuna Kouvolassa pidettiin Meidän Maaseutu -festivaalit, joissa oli oikeiden paimennusnäytösten ja -koirien lisäksi myös me, pallopaimentajat. :D Molempina päivinä oli yksi esitys.
 Leppo ei ollut ainakaan koko kesänä koskenutkaan palloon, eikä yhteisiä pallotreenejä oltu kiireiden ja kesälomareissujen vuoksi järkätty kuin vasta ennen esitystä. Kenraaliharjoitukset menivät kuten kenraaliharjoitusten pitää: Lilo-bortsua häikäisi aurinko, Luca-aussia pelotti rautahevospatsas ja uusi pallo oli hankala valita muiden joukosta, ja Torsti-staffi SEKÄ Leppo onnistuivat puhkaisemaan oman pallonsa liian rajun käsittelyn takia... :D Molemmat esitykset menivät kuitenkin tosi hyvin siihen nähden, mitä edellä kerroin, ja siihen nähden että keli oli mitä oli (eli kylmän sateinen lauantaina, ja sadekuuro saatiin myös sunnuntaina). Yleisöllä oli mukavaa eikä mitään katastrofaalista sattunut, joten esitykset olivat onnistuneita. :)
Laitan viikonlopulta sellaisia kuvia, joissa Leppo oli, ettei tulisi hirveän pitkää pätkää kuvia. :D Kaikki kuvat on ottanut Tero Kuparinen, ja ne saa taas klikkaamalla isommiksi kuten aina.

Tästä kuvasta huomaa, miksi Lepon pallo hajosi kenraaliharjoituksissa...

Tykinkuula!Putken läpi... (Lucan häntä näkyy putken toisessa päässä, oli kovasti
tulossa Leppoa auttelemaan... :D )
Tönkköjalka :D

Leppo meni piiloon.Tykinkuula ja toinen samanmoinen (=Leppo ja Torsti)

Jarrutus..? :D

Ekan päivän kuvion päätös. :)
Luca edessä, Lilo vasemmalla, Torstia näkyy vähän oikealla ja Lepi takana.

Toisena päivänä käytiin vähän elukoita katsomassa... Muuli oli tosi
kiinnostunut koirista. Leppo ei ollut asiasta ihan varma, ja piti muulille
vähän haukahtaakkin, kun se kehtasi kurkottaa liian lähelle nuuskimaan.

Sit palloillaan! Liito-corgi.
Tässä näyttää ihan kuin pallo olisi tönäissyt Leppoa eikä toisin päin... :D
Vauhtia piisaa kun alustatkin lentelee!

Kaunis kooki ja sen ilmeet... Leppo the Pölhö-Kustaa.
"Kiire, kiire!"


Häntä <3

Suurinpiirtein yht'aikainen ristiintökkäys

Viimeinen liike... HEP!
Ja pallot tuotu! :) Esitykset purkissa.

Eipä tällä haavaa muuta! :)

3 kommenttia:

 1. Hihii onpas hauskan näköistä! Leppo on niin sulonen ja hurja paimentaja ♡ onko toi pallo muuten ihan jumppapallo vai joku ihan tähän lajiin kehitetty? Harmi kun mitään pallopaimennuskursseja ei oo näkyny täällä. Tää on taas yksi niistä monista lajeista mitä joskus pitäs päästä kokeilemaan 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leppis on aika hurja otus. <3 Toi on ihan tavallinen jumppapallo, mut corgin kokoselle koiralle tietty mahdollisimman pieni on hyvä. :) Toi turkoosi pallo, millanen Lepollakin oli ihan omana, on muistaakseni 45cm halkaisijaltaan, mut 50cm on kans ihan ok (noita pienempiä on hankala löytää kaupoista). Pallopaimennusopetusta on harmillisen vähän Suomessa, toi on meille todellinen lottovoitto et 10min kävelymatkan päässä kodista järjestetään opetusta! Youtubesta löytyy mun mielestä jonkin verran erilaisia opetusvideoita, joten niiden avulla voi ehkä hommaa aloitella jos se kiinnostaa ja saat käsiisi sopivan pallon. :) Oon ite vähän käsitellyt aihetta myös täällä blogissa, sillon kun aloteltiin tota hommaa: http://leppoisaa.blogspot.fi/2015/03/pallopaimennus-on-lystia.html
   Kokeilkaa joskus ihmeessä, toi on tosi kivaa yhteistä tekemistä mun mielestä! :)

   Poista
  2. Joo pitää tutustua tohon sun postaukseen! Tofulla on kyllä joku kammo isoja pyöreitä esineitä kohtaan niin saa nähä mitä siitäkik tulisi :D Tosin dobopallokin oli loppujen lopuksi tosi hauska juttu sen mielestä niin ehkä tämäkin olisi ihan siedettävä ;)

   Poista