tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kesäloma alkoi!

Lauantaina oli viimeinen työpäivänpoikanen, ja nyt alkoi mullakin kesä"loma". Lainausmerkeissä siksi, että työttömiähän tässä ollaan taas jonkin aikaa, kun koululaiset on kesälomilla. :D Mutta on ihan lomafiilis kyllä, kun olen koko vuoden ollut töissä ahkerana.
Lomasuunnitelmia ei vielä tarkemmin ole, muuta kuin että käydään piakkoin siskoni kolmekymppisiä juhlistamassa ja Leppo jää lomailemaan Kotkaan silloin pariksi päiväksi. Siitä seuraakin sitten juhannus, joka varmaan myös vietetään avon vanhemmilla Kotkassa. Repovedellä meinattiin käydä jossain vaiheessa vaelluksella, mutta siitä ei olla vielä päätetty että milloin. Tiistaisin täytyy kuitenkin olla kotona, että pääsee agilitytunneille. :)
Mutta sitten kuviin ja Leppomiehen kuulumisiin! Viime viikolla tavattiin sattumoisin Pulla-ranskis pitkästä aikaa, oli kyllä ollut mielessä sopia taas treffejä pojille mutta nähtiinkin sitten ihan ilman sopimisia yksi päivä. Pulla on jo yli puolivuotias, iso mies siis!

Pulla-poika. :)
Samalla tavalla sujui leikit kuin talvellakin, nyt oli vain Pullalla enemmän ketteryyttä, voimaa ja myös röyhkeyttä. :D Hienosti kuitenkin emännällä tämä poitsu hallussa, vaikka omapäisiä ranskanbulldogit osaakin olla.
Tuossa asennossa Pulla kyttäsi Leppoa varmaan pari minuuttia! :D
Leppoa ei kiinnosta.

Meillä sattui olemaan iso pahvilaatikko jouten, joten ajateltiin avon kanssa tehdä siitä huvin vuoksi Lepolle oma mökki. :D Teipattiin nurkat vahvemmiksi ja leikattiin oviaukko mökille.

Ikkunakin löytyy.
Valtavan näköinen pahvilaatikko olikin sitten kuitenkin Lepolle liian pieni! Leppo ei mahtunut kunnolla olemaan siellä sisällä, ja oviaukolla istuessaan joutui olemaan hieman kumarassa. Noh, oli hauska kokeilla. Joskus olisi kiva nikkaroida Lepolle vaikka vanerista tai muusta vähän pahvia järeämmästä materiaalista ihan oikea mökki/luola sisäkäyttöön. :)
"En mä ihan mahdu..."

Leppo on myös saanut uuden lelun... Kierrätyslelu bestisvillis Milolta, joka ei pysty kyseisen lelun kanssa olemaan samassa tilassa ilman nylkyttämättä sitä... :D Emäntä ajatteli että parempi luopua pehmosta niin saa koiransakin mielenrauhan. Pitemmittä puheitta, saanko esitellä: Mansikka!
Iloinen mansikka. Huomaa peilin kautta kurkisteleva otus. :D
Hänen corgeutensa hyväksyi lelun omakseen.

Eläinlääkärissä tuli käytyä ostoksilla viime viikolla, kävin meinaan hakemassa Lepolle sitä lääkeshampoota kuitenkin. Puteli tätä Douxo Pyo -nimistä shampoota maksoi vajaat kolmekymppiä, mutta on kyllä auttanut Lepon kutinoihin huomattavasti. Ohjeena oli aluksi pestä vaikka kolme kertaa viikossa, ja sitten katsoa riittääkö kaksi kertaa per viikko vai vähemmän, tarpeen mukaan sanoi eläintohtori. Joten näillä mennään, onhan se kylpeminen Lepsin mielestä kurjin juttu ikinä mutta siitäkin aina selviää namin voimin. Ja ahkerampi peseminen on saanut kutinattomuuden lisäksi muutakin hyvää aikaan! Karvanlähtö on kiihtynyt kivasti, ja viime viikolla harjailinkin ainakin kolmena päivänä alla näkyvät kokoiset kasat karvaa:
Leppo on ruvennut torkkumaan harjaamisen yhteydessä,
jos harjaan sitä jossain pehmeällä alustalla kuten sängyn päällä. :)
Tuo kasa taisi muistaakseni tulla vain etujaloista, lavoista ja vähän selkärangan yltä! Kylkien karvat eivät olleet vielä kypsiä irtoamaan harjaan tuossa vaiheessa. Kuvittelepa itsellesi yhtä iso läjä villaa käsien ja olkapäiden ympärille! Onneksi karvaa on jo lähtenyt monesta paikkaa paljon, parempi olla kesäkuumalla varmasti.

Luolamies "luolassaan".

Lepon kroppa on kokenut muutoksia. Maaliskuun lopulla eläinlääkärikäynnillä punnittiin Leppo 15,3kg painoiseksi, jolloin sillä oli vähän "talvivarastoa" kertynyt kylkien päälle. Vaihdettiin ulkona käytettävät namit omasta ruokanappulasta ravintoköyhempään vaihtoehtoon, eli niihin sellaisiin söpön mallisiin viljamössö-väriaine-koulutusnameihin, joita saa lemmikkikaupoista ja marketeista, ja jotka Lepolle maistuu vahvan tuoksunsa takia loistavasti. Samalla ihan inasen verran pudotettiin Lepon annoskokoa, vain aamuruualta ja noin 0,2dl vähemmän. Kivasti poika onkin hoikistunut tässä 2,5kk:ssa, nyt näyttää kylkilinja jo näinkin hoikalta:
Hoikkapoika ja hänen pahviaskartelu.
Vaan mitä näyttikään vaaka? Oliko Leppo kevyempi? No ei!!! 16,1-16,3kg näytti sylipunnituksella, vaikka karvaa on lähtenyt kylällisen verran ja ylimääräinen rasvakerros kylkien päältä poistunut. Eli lisäpainon on pakko olla lihasta. Kyllä nauratti eilen kun punnittiin, meidän fitness-koira! :D Eihän se painonnousu haittaa mitään, jos ei se lisäpaino ole läskiä, mutta huvittava tilanne kyllä oli.

Agilitytreeneissä oli tänään pussin opettelu. Pussi on siis vähän kuin lyhyt pala putkea, joka loppuu metrin-parin mittaiseen, tuubin malliseen kangaspalaan, ja koiran on juostava siitä sokkona läpi. Mietin aluksi että jännittääkö Leppo pussia, kun se pentuna pelkäsi pystyyn nostettuja tai liikkuvia vilttejä, eikä tykännyt olla minkään peiton tmv. alla. Opekin oli taas iloisesti yllättynyt, kun jätkä menikin jo parin minuutin sisään pussin kuin vanha tekijä, ilman että kukaan piti toista päätä koholla. :) Pujottelukepeistäkin poistettiin taas lisää ohjureita, ja laitettiin tarvittaviin paikkoihin pienemmät ohjurit (=läpinäkyvät, kapeat muovikaistaleet). Viime viikolla opeteltiin este nimeltään muuri, vähän jämerämpi hyppyeste siis joka näyttää muurinpalalta.
Leppo on ilmeisesti tosi estehakuinen, eli aktiivisesti etsii katseellaan mihin esteelle seuraavaksi olisi mentävä ilman että täytyy läheltä mennä häntä esteen suulle ohjaamaan. Siitä syystä opettelemme seuraavan esteen, puomin, sillä tapaa että Leppo pysähtyy puomin loppupäähän odottamaan mua, takatassut vielä puomilla (sääntö kaiketi). Eikä lähde huitelemaan seuraaville esteille jos olenkin vähän koiraa jäljessä. :D Pysähtyminen takatassut esteellä pitääkin opettaa koiralle ennen koko esteelle menemistä. Lyhykäisyydessään: joskus nää koirille opetettavat "temput" on koiralle loogisempia opettaa nurinkurisessa järjestyksessä, silloin jos temppuun sisältyy monta osaa, ikäänkuin monta pienempää temppua.
Tämä tässä tällä erää, loppuun vielä Lepon naurunaama kielomeressä.

"Hejdå!"

4 kommenttia:

 1. Oi onpa Leppo nätti <3 Ja kyllä se aika lihaksikkaalta tosissaan näyttää ;D Kiva kun teillä on sujunut aksa noin kivasti! Pussi taitaa monille koirille olla aika vaikea aluksi (paitsi ehkä luolakoirille), mutta ihana ettei Leppoa jännitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppo kiittää kehuista! ^_^ Joo se on sellanen muskelimies. :D Oon kauheen tarkkaan syynänny sen lihaksia kun alotettiin aksa että meneekö ne jumiin ja vähän väliä miettiny että onks sen reidet nyt jumissa kun kauheet patit, mut ei, ne on vaan ite lihakset kun pullottaa. :P Mut juu ihan yllätyksenä tuli tuo pussin hieno suorittaminen, ei ihmetelly yhtään sitä hommaa! Keinu sitä saattaa sit aikanaan jännittää kyllä, liikkuvat alustat on Lepon mielestä hyvin ällöjä ja epäilyttäviä. Talvella pidettiin sitä sylissä pulkassa samalla kun joku veti, niin ihan hirvee tempominen ja rimpuilu että pääsis pois kyydistä! Keinua odotellessa siis. :D

   Poista
 2. Oi, kesäloma on ihana! Huhhuh kun lähti paljon karvaa Leposta :0!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän siitä aika paljon lähti! :D Tänäänkin oli Leppo hieronnassa, niin hierojan vaatteet ja alusta oli ihan karvoissa, iik. :P Tää on tätä corginomistajan arkea, karvoja löytyy ruokalautaseltakin.

   Poista