sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Agilityä tänä kesänä

Muutamia kuvia olisi taas viime päivien touhuista! Pistetään ensin nämä sekalaiset otokset ennen kuin katsellaan tämän päivän tapahtumia. :) Leppo on nykyään hyvin vastahakoinen menemään sisälle jos on hyvä keli, pitkänkin lenkin jälkeen jätkä vaan menisi mieluiten takapihalle istuskelemaan tai leikkimään.
Pihavahti päivystämässä.

Pakollinen, jokakeväinen voikukkakuvakin tuli koirasta otettua. :D
Iloinen corgi voikukkien keskellä saa kenet vaan iloiseksi!
"Ihania rapsuja..."
"Kukkuu!"
Torstaina Leppo pääsi taas Artun kanssa painimaan.
Sateesta märät pojat Arttu ja Leppo
Tähän päivään liittyen: Meillä on ollut jo kaksi kertaa agilityn alkeiskurssia. Leppo on tykännyt ihan hurjasti, ja emännänkin mielestä on ihan kivaa hommaa moinen. :) Oltiinkin varattu tälle päivälle ylimääräinen puolituntinen hallista pujottelukeppien treenaamista varten, niihin tutustuttiin viime kerralla. Ensimmäisellä kerralla käsiteltiin perus hyppyesteet ja putki, joista jälkimmäinen onkin Lepolle jo tuttu pallopaimennuksesta. Kurssi kestää kymmenen kertaa, joten vielä on monta viikkoa tämän harrastuksen opettelua jäljellä!
Alkulämmittelynä tänään vähän treenailtiin ja leikittiin matkalla hallille. Leppohan tunnetusti tykkää hyppiä kaikenlaisten juttujen päälle ja kiertää puita ja lyhtypylväitä, oikein odottaa että milloin tulee seuraava käsky jos ollaan joskus sillä alueella temppuiltu. :D
Seuraavat kuvat on ottanut Tero Kuparinen. Perille päästiin, ja hallin ovea avatessani yksi innokas oppilas luikahti sisälle heti kun kuono ovenvälistä mahtui. :D
"Noni, vihdoinkin se ovi aukes!"
 Siirreltiin pujottelukepit keskemmälle hallia ja asetettiin putki kaarelle toiseen päätyyn, kuten meillä oli viime treeneissäkin tiistaina. Leppo sai siis välillä mennä keppien jälkeen heti putkelle, tai putkelta suoraan kepeille. Vähän aikaa mentiin kaikkien "ohjurien" (eli nuo kepeissä kiinni olevat kaarevat verkot) kanssa, sitten ruvettiin vähentämään niitä. Neljä ohjuria sain otettua väleistä pois ilman että Lepon suoritus häiriintyi millään tavalla, sitten loppuikin jo aika ja koirakin oli jo ihan naatti. :)
"Jes, taas tätä hommaa!"
"JOKO, JOKO, JOKO???" (+kaulapannasta tummentuneet kaulurikarvat)
"Kivaa!"
Koko koira ihan mutkalla :)
Muistettiin toki välillä pitää taukoja, jotta Leppo sai juoda, leikkiä palkkalelulla ja istuskella sillä välin kun immeiset irrottelee ohjureita kepeistä tai säätää muuta. Puoli tuntia tekemistä yhtä soittoa olis koiralle kuin koiralle ihan liikaa, pienissä pätkissä on nämä jutut tehtävä. :) Oli kuitenkin hyvä että varasin tuon halliajan, kepit meinaan vaatii paljon toistoa jotta koira oppii kulkemaan ne läpi kuin kone, täysin reagoimatta mihinkään mitä ympärillä tapahtuu.

Käväistiin samalla reissulla puistossa, jossa avo sanoi nähneensä saman kiven ympärillä samoja kukkia, kuin Lepon ollessa ihan pieni. Tässä on vertailuna kuvat kaksi vuotta sitten, ja tänään:

8-viikkoinen pikkupötkö <3
Lähes päivälleen 2 vuotta myöhemmin...
Leppo 2v (+8vko)
Lepon siitepölyrapsuttelut eivät ole ainakaan vähentyneet, joten taidan käydä ensi viikolla hakemassa eläinlääkäriltä yhtä antiseptistä shampoota jolla sitten ruvetaan hauvaa pesemään... Täytyy myös ottaa taas tavaksi mopata lattiat kostealla liinalla useampaan kertaan viikossa, ettei olisi siitepölyä niin paljon sisällä. Vähemmän Leppo onneksi tuntuu kutisevan kuin viime kesänä, mutta muutama pieni rupi löytyy nahasta silti. Toivotaan että shampoo toisi avun tuohon lievään kutinaan. :)

4 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia Leposta <3! Kiva että olette agilityn pyörteissä, itsekin suunnittelen aloittavani sen sitten vuoden päästä, kun koira on kasvanut ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu on tuo agi tosi kivan oloinen harrastus, Leppo ainakin tykkää ihan kamalasti. :) Tehän voitte jo Kapun kanssa harjoitella yhdessä touhuamista ja kehon hallintaa vaikka onkin noin pieni, metsämättäille, kiville ja kannoille kiipeilyä Leponkin kanssa tehtiin ja opetin sen jo pentuna huvikseni pujottelemaan jalkojeni välistä. :D Kivaa yhteistä tekemistä ja pennun keho oppii kaikenlaisia liikeratoja ja kehittyy.

   Poista
 2. Ihana Leppo ♡ kiva kuulla että olette päässeet aloittamaan aksailua. Meilläkin on jatkokurssi tulossa kesällä. Missä koirakoululla käytte? Kuulostaa hyvältä kun on noin pitkä alkeiskurssi! Täälläpäin kuuluu kurssiin vaan 5-6 krt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käydään Suvieralla, täällä Kouvolan Kasarminmäellä. :) On sopivan lähellä, saa Leppokin alkulämmittelyt kätevästi kun kävellään hallille! Tuo on aika pitkä kurssi varmaan senkin takia, että se on käytännössä yksityisopetusta kun siinä treenihuoneessa on vain yks koirakko kerrallaan tekemässä, 10min pätkiä on jokaisella koirakolla kaksi sen yhden treenikerran aikana. :)

   Poista