maanantai 8. kesäkuuta 2015

Erämessuilla palloilua

Leppopas olikin esiintymässä viime viikonloppuna, Korian Erä- ja vapaa-aikamessuilla! :) Pallopaimennustreenit olivat tuottaneet tulosta ja Leppo pääsi muiden Suvieran palloilijoiden kanssa palloiluesityksiin lauantaina ja sunnuntaina. Kierreltiin erämessuilla muutenkin ja oleskeltiin Suvieran ja koirakoulu Homeetan osastolla koira-alueella. Tässä kuvia sunnuntailta, kaikki Erämessu-kuvat on ottanut Tero Kuparinen.

Suvieran Suvin omia koiria, staffit Torsti ja Purtsi (n. 12-13vko).
Leppo oli koko ajan meno päällä...
Noutajakoiranäytös ja uitettu labradori. Taitavia koiria oli nämä(kin). <3

Menimme hyvissä ajoin päälavan edustalle siirtelemään penkeistä esiintymisalueen, ja ennen pallopaimennusesitystä oli vielä Suvieran ja Homeetan agilitynäytös. Leppo katseli malttamattomana agilityshowta, olisi halunnut päästä ehkä mukaan. :D

Kerron ennen näytöskuviin menemistä minkäsorttisia koiria oli esityksessä paikalla:
- bordercollie Siri, 10v
- belgianpaimenkoira tervueren Nasta, 8v
- staffordshirenbullterrieri Torsti, 7v
- australianpaimenkoira Luca, 2v
- welsh corgi pembroke Leppo, 1v
(toivottavasti muistin muiden iät jokseenkin oikein!)

Pallopaimennusnäytöksen koittaessa asettelimme pallojen alustat paikoilleen, ja menimme aloitusasemiin. Ensimmäisessä osiossa koirat hakivat jokainen vuorollaan jumppapallon, jotka oli aseteltu keilamaiseen muodostelmaan hieman kauemmas.


Lepolle voisi ehkä opettaa sen sivulletulon joku päivä... :D

Luca hakee

Sitten olis Lepon vuoro...

"Mä otankin tän isoimman!"
Leppo siis päättikin ottaa isoimman pallon vaikka pienin koko olisi ollut meille sopiva, ja pallo jäikin hetken päästä jumiin takana näkyvää aitaa vasten kun Leppo ei saanut sitä kunnolla käännettyä. :D Lähdin apuun ja hetken Leppo tökki iloisena palloa määränpäätämme kohti, kunnes tuli tuulenpuuska...

"Hei muut pallot älkää karatko!"

"Aha, mun pallo meneekin jo tuolla... Öö, onko silti namin paikka?"
Ensimmäinen pallonhaku meni meiltä siis hieman puihin, mutta yleisöllä oli hauskaa ja muut pallonhaut menikin mallikkaasti (kun vaihdettiin pienempään palloon). :)

Nasta hakee
Siri hakee
Torsti hakee
Toisen osion alkuasetelma.
Toisessa osiossa pallot sijoitettiin keskiviivalle, ja koirakot menivät joka toinen eri puolille palloja. Koirat hakivat pallonsa vuorotellen ulkoviivoille, ja seuraavassa liikkeessä ulkoviivoilta takaisin keskelle. Sen jälkeen ohjaaja jätti koiran toiselle ulkoviivalle, ja meni itse toiselle, ja koirat lähetettiin tuomaan pallo yhtä aikaa:

Hep!
Nastalla taisi unohtua jotain... <3
Muut ähertää pallojen parissa...
Nasta: "Mitä? Ai juu, se pallo jäi!"
Kolmannessa osiossa edistyneitten kurssin käyneet (eli muut paitsi Lepponen) laittoivat pallonsa agilityputken suulle, josta koira ohjasi sen läpi.

Mahtuukohan se Lucan pallo tuosta...
Pinnistä Luca, pinnistä!
Luca: "HUHHUH!"
Luca
Nasta
Torsti
Torsti
Viimeisessä osiossa pallo laitettiin ympyrään, ja koirakot kävivät ulkokehälle ympyrään pallojensa kohdalle. Koirat hakivat pallot ensin vuorotellen ulkokehälle.

Luca voisi vähän maistaa palloa enempikin... :D
Lepon pallonhaku (yleisöä miellytti pötkyläkoiran suoritus suuresti
seuraavista kuvista päätellen)
Tuo tuo!
Aina se kieli mukana tökkimisessä. :D
Viimeisessä liikkeessä pallot haettiin yhtä aikaa ulkokehältä sisäkehälle.

Esitykset menivät aivan loistavasti. Toki kommelluksia sattui itse kullekin ja palloja karkasi ja muuta, mutta yleisö piti aivan mahdottomasti koko showsta, ja "sitä corgia" kehuttiin ja ihasteltiin myös jälkeenpäin että kun oli niiiiin ihana ja tomera. :D
Leppo on saanut myös opettaja Suvilta hyvää palautetta, ja muilta esiintymiskavereilta myös. Näin vasta harrastamista koiran kanssa aloittavana se tuntuu häkellyttävältä ja upealta, kun kehutaan omaa vuosikasta pentua luonnonlahjaksi, upeaksi ja äärimmäisen motivoituneeksi työntekoon. <3 Alan pikkuhiljaa vasta ymmärtää, millainen harvinainen kultakimpale mulla on hallussani.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti