perjantai 26. kesäkuuta 2015

Juhannus- ja muut kuulumiset

Laitanpa pitkästä aikaa pari kuvaa viime aikojen puuhailuista! Laatu ei tosin päätä huimaa - olin jo vähän aikaa ihmetellyt kun puhelimen kameralla otettujen kuvien laatu tuntui jotenkin heikentyneen, kuvat meinaa olla ylivalottuneita ja heijastuksia hirveästi ja vastavalo tai valkoiset pinnat saa kuvan ihan villiksi. Vilkaisinpa kameran linssiä lopulta ja huomasin sen olevan ihan likainen. :D Pitäisi heilutella sitä vanupuikkoa useammin sen linssin päältä, nähtävästi. Toivottavasti kuvat kuitenkin ajaa asiansa tähän hätään.
Pari viikkoa sitten avomies oli reissussa viikonlopun verran, ja Lepon kanssa vietettiin laatuaikaa kahdestaan. Eli löhöiltiin, herkuteltiin ja ulkoiltiin. Muistettiin toki vähän leikkiäkkin, ja suunnittelin hieman minkämoista narulelua tekisi vanhoista vaatekappaleista leikellyistä narukeristä. (Valmis lelu löytyy postauksen häntäpäästä) Leppo tuntui kovin kaipaavan "isiä", ja olikin superonnellinen kun sunnuntaina hän tulikin yhtäkkiä kotiin.

Isi on tärkeä. <3

Koiran kutinoissa ei ole tapahtunut ihmeempää muutosta vaikka ruoka-aineiden kanssa on säädetty, ja ollaankin pohdittu että voisiko Lepolla olla myös siitepölyallergia. Rapsuttelu kun alkoi huhtikuun puolessa välissä eikä ole kokonaan loppunut sen jälkeen missään vaiheessa. Nyt ei auta kuin seurailla ja koittaa helpottaa koiran oloa moppaamalla pölyt lattioilta ahkeraan ja tarvittaessa kylvettää Leppoa. Setiritsiini-pohjaisilla allergialääkkeillä (joita siis voi koiralle antaa) ei ole toistaiseksi ollut vaikutusta kutinaan, mutta ne eivätkään kuulemma valtaosalla koirista tehoakkaan. Eliminaatiodieetille pitäisi myös ehkä alkaa, jos löydettäisin sellainen liha jostain mitä tuo ei ole ikinä syönyt ja saataisi hankittua sitä kohtuu vaivattomasti.
Onneksi rapsuttelu on kuitenkin ollut enimmäkseen lievää (välillä tulee kutisevampia päiviä) eikä iho ole vieläkään mistään rikki, tulehtunut tai hilseilevä, joskin Lepon kirsu on hieman kuiva päältä. Lepon alahuuli on vaalentunut lähes kokonaan pinkiksi, mutta se "haitta" on vain kosmeettinen. :D


Juhannusviikonloppu vietettiin avon vanhemmilla Kotkassa. Juhannukseen sisältyi meidän osalta paljon ulkoilua, grillaamista, Lepon kanssa leikkimistä ja herkuttelua. Leppo oli saanut pihaleluksi pehmeän Pikku Myy -pallon, sitä piti kanniskella ja jahdata ja olla jahdattavana aina kun pihassa oltiin.
Omassa "majassa" saaliin kanssa.
"Hmm, pitäisiköhän tätä sisäänkäyntiä vähän laajentaa..."
Juhannusviikonloppuun sisältyi myös visiitti kavereille, joille oli tullut uusi koiranpentu. Päälle kolmekuinen mittelspitz Peetu oli Lepon mielestä hurjan kiva, ja tyypit oli selvästi samalla aaltopituudella leikeissään. Kirmailivat kilpaa pihassa ja nujusivat lopuksi nurmikolla maaten, toistensa poskikarvoja hellästi nyhtäen. :D Sai olla ylpeä Leppomiehestä kun oli niin hienosti pennun kanssa.
Peetu-pörriäinen <3
Pennun kanssa leikkiminen väsyttää isompaakin miestä.

Kotkan reissulta kotiuduttua sain toteutettua suunnittelemani renkaan mallisen narulelun. Olin tehnyt rengasnarun kerran aiemminkin Lepon bestikselle synttärilahjaksi. Leppoa varten piti tehdä hieman paksumpi joten leikkasin neljää punosköyttä varten jokaiselle kolme pidempää pätkää ja letitin ne paksummaksi nyöriksi ennen kuin aloitin itse renkaan teon. Saumattomaan päättelyyn (jota Leppo onnistui jo alkaa purkamaan ennen kuvan ottoa) oli käytettävä apuna pihtejä, että saa pujotettua köydenpätkät valmiin punoksen väleistä riittävän tiukasti. Lopputulokseen olin ihan tyytyväinen.


Laitan taas lisää kuvia ja kuulumisia kun niitä kertyy tarpeeksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti