perjantai 22. toukokuuta 2015

Kotkan reissua ja ruokajuttuja

Kesä on viimein tullut! Toissa päivänä pääskyt palasivat Kouvolaan ja ilmat alkavat lämmetä. Huomaan jatkuvasti laittavani liikaa vaatetta päälle ulos, jotenkin ei ole vielä käsittänyt että on niin lämmin (tänäänkin +18 astetta ja aurinkoista)! :)
Tuli käytyä Kotkassakin kyläilyllä, vielä kun lehdet olivat vasta puhkeamassa ja voikukkia oli juuri alkanut näkyä. Nämä kuvat ovat siis kahden viikon takaa.

Hiljaisissa lähiöissä ja joen rannalla pystyi Leppoa
pitämään fleksissä, niin sai vähän vapautta kulkemiseen.
Vehreitä niittyjä. <3
Kivasti ajateltu, vaikka pussit olivatkin loppuneet!
Veden paljous hämmensi Leppoa, mutta uskalsi herra kahlaamaan.
Isännän paikka. :D

Lepon rapsuttelut ei ota vielä loppuakseen. Ostettiin heti Kotkan reissun jälkeisenä maanantaina jäbälle uutta ruokaa, Barking Heads-merkkistä. Se ainakin maistuu Lepolle paremmin kuin hyvin, ensimmäisen nappulan kun sai maistaa niin kantoi sen sohvalle kuin kalleimman aarteensa... :D Viiden päivän ajan vaihdettiin vanhaa nappulaa uuteen, ja nyt on menty viikko pelkällä Barking Headsilla (+puolet lihoja) toistaiseksi mukavin tuloksin. Nappulaa tosin kuluu nyt kaksinkertainen määrä päivässä, kun koiralle kelpaa myös ulkona namina, jopa paremmin kuin kuivattu kanafileenpala! :) Hau-Hauta Leppo söi vain henkensä pitimiksi jos oli pakko, ja ulkona se kelpasi ani harvoin.
Ollaan siis jätetty Lepon ruokavaliosta nyt pois maissi ja peruna (sitä ei ollut muutenkaan vakiruokavaliossa), ja maitotuotteistakin ollaan pidetty taukoa vapusta asti. Tällä viikolla alkuviikosta näytti jo vähän siltä että oireet olisi loppumaan päin, mutta tänään on taas kapsuttelua kuulunut ja näkynyt. Pitää nyt odotella vielä jonkin aikaa näin, kutinoiden loppumiseen kun voi mennä useampi viikko allergisoivan ruuan/ainesosan lopettamisesta. Onneksi Leppoa kutittaa selvästi jo vähemmän kuin aluksi.

Köllötelijä. (Tässä näkyy hieman miten vaalea kirsun alareuna nykyään on...)
"Johonkin se myyrä meni..."

 Sulatettiin pakastin viime viikonloppuna, kun talvella unohdettiin koko homma. Leppo oli tietysti hyvin tarkasti prosessissa mukana, isiä piti auttaa joka jutussa.
"Ahaa, mielenkiintoista."
 Ja karvaa lähtee vieläkin! Tällä hetkellä päällyskarva on vaihtumassa ilmeisesti lyhempään, Leppo näyttää huvittavalta kun mahassa, rinnassa ja kaulassa on harvoja, pitkiä päällyskarva-haivenia jotka eivät vielä ole suostuneet irtoamaan. :D Tuo päällyskarva ei lähde meidän alusvillanpoistajalla irti niin olen nyppinyt ja sivellyt käsin koiraa silitellessä (ja aina lähteekin kourallinen niitä kovia päällyskarvoja), ehkä voisi ihan tavallista kampaa kokeilla vielä. Mutta melko huvittavaa tämä corgin karvanlähtö! :)
Tarkkana kun on ikkuna auki ja ulkoa kuuluu lasten ja auton ovien ääniä...
Karvanlähtöisiin tunnelmiin päätetään tällä kertaa, huomenna Leppo pääsee meidän kanssa yökylään kavereille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti