tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kastrointikuulumiset kuvien kera

Nyt meillä on hieno uusi pöytäkone jossa Photoshoppi asennettuna niin pääsen laittelemaan kuvia ja kertomaan kastroinnista tarkemmin, JEE! Leppo on siis toipunut todella hienosti, on yhtä pölhö kuin ennenkin:
Kyllähän nyt kolme lelua suuhun mahtuu.

Kastrointipäivän aamuna omistajaa jänskätti ehkä enemmän kuin koiraa. Vaikka kyllä Leppokin aavisteli että jokin on pielessä kun ei aamuruokaa kuulunut.

"Ei ruokaa? Elämäni kurjin päivä..."
Lähdettiin hyvissä ajoin kohti eläinlääkäriasemaa, saatiin siis kyyditys Lepon bestisvilliksen omistajalta. Meillä olisi tuossa tien toisellakin puolella eläinklinikka, mutta meille suositeltiin tätä toista klinikkaa ja olen kuullut siitä useammaltakin taholta hyvää, ja hinta-arvio kastroinnille oli myös paljon edullisempi kuin naapuriklinikan.
Päästiin etuajassa tutkimuspöydälle, jossa lääkäri tarkisti että Lepolla oli normaalisti laskeutuneet kivekset, ja punnituksen jälkeen laittoi nukutuspiikin. Ei tarvinnut Lepon ottaa kuin muutama askel tutkiskellessaan huonetta ja leikkaussalia, kun alkoi jo lääke vaikuttaa ja koiraherraa huojuttaa, ja pian hän lysähtikin lattialle hyvin hämmentyneen oloisena. Lähdettiin bestisvilliksen omistajan kanssa hänen sukulaisilleen kahville siksi aikaa kun Leppo leikattiin, eli n. puoleksi tunniksi.

Heräilemässä...
Koiraa haettaessa lääkäristä oli heräileminen hieman haasteellista, Leppo olisi halunnut nukkua paareilla loppupäivän. :D Hoitajan avustavalla lepertelyllä saatiin herra kuitenkin tolpilleen, mutta kävely oli sen verran vaikeaa että kannoin Lepon autoon, etupenkin jalkatilaan. Siellä hän nukkuikin koko kotimatkan.


Rappuset piti kantaa ylös koska Lepolla oli kauluri kaulassa ja kävely ylipäätään oli vaikeaa, eikä lääkepöllyinen koiraherra suostunut liikahtamaankaan eteisestä johon sen laskin.

"Jep. Elämäni kurjin päivä."

Eteisessä nököttävä Leppomies alkoi huolestuneena vinkua kun oli huono olo ja outo pönttö päässä eikä päässyt/uskaltanut liikkumaan mun luokse, kannoin arvon herran sitten viltille sohvan viereen ja silittelin, siinä jäbä nukkuikin sitten useamman tunnin. Välillä heräsi vaimeasti vinkuen, mutta nukahti uudestaan.


Avon tullessa kotiin hauva virkistyi sen verran että nousi tolpilleen, ja päätti kakata lattialle. :D Useaan kertaan. "Tervetuloa kotiin isi!"... -_-" Mutta ilmeisesti joillakin koirilla elimistö reagoi nukutukseen/rauhoitukseen niin että pidätyskyky pettää. Leppokin meinaan kakkasi kyljellään maaten yhden läjän, oli niin sekaisin raasu.
Ensimmäinen yö tosiaan oli hyvin vähäuninen kaikilla, Leppoa ahdisti kauluri ja lääkekrapula ja kaikki, ja hän vain törmäili huoneen- ja sängynkulmiin kun jatkuvasti yritti vaihtaa paikkaa. Jatkossa yöt sujuivat kaulurin kanssa koko ajan paremmin. Ja onneksi tällä koiralla ei ole ongelmaa ottaa rennosti:

1 päivä leikkauksen jälkeen

3 päivää leikkauksen jälkeen

7 päivää leikkauksen jälkeen
Haava parani tosi hienosti ja mustelmatkin hävisivät viikon jälkeen (ylläolevassa kuvassa kivespusseissa on vielä mustelmaa, ylempänä näkyy tikkirivi), eikä Lepolla tarvinnut pitää kauluria kuin öisin ja yksinollessa. Lääkkeet hupenivat murskattuina ruuan seassa hyvin eikä kevyemmän liikunnan jakso näkynyt Lepossa juurikaan. Ja meillähän siis tuo kastrointi lääkkeineen ja kaulureineen jäi maksamaan 189,40€, 13kg:n koiralta. Suuremmalla koiralla maksaa tietysti enemmän, ja myös jos koiralla olisi piilokives. Mutta Kouvolassa olevan ketjueläinlääkärin nettihinnastot olivat alle 20-kiloiselle koiralle noin 100 euroa kalliimmat lähtöhinnaltaan, ilman lääkkeitä. Naapurieläinlääkäriinkin verrattuna säästimme mukavan summan, ja jälki oli kuitenkin erinomaista.
Loska- ja kurakelien vuoksi tuli hankittua Lepolle (ja ehkä hieman emäntääkin ajatellen...) "reippauspalkinnoksi" sadetakin, josta tosin piti ottaa neppareilla kiinni oleva huppu irti kun jäbä ei suostunut liikkumaan hupun kanssa askeltakaan. :'D Eipä se huppu noita korvia peittäisikään.


Tänä perjantaina lähdetäänkin Tampereella käymään, saa nähdä sukuloidaanko enemmän vai rentoudutaanko vaan äidin luona. Yritän muutaman kuvan sieltäkin reissulta taas ottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti