tiistai 22. heinäkuuta 2014

Viikonloppureissu Tampereelle

Meillä on ollut kiva viikonloppu! Perjantaina siis lähdettiin koko kolmikko bussilla kohti Tamperetta, sukulaisteni luo. Menimme menomatkan bussilla, sillä sopivissa junissa oli lemmikkipaikat menneet, ja nettipalvelu tökki muutenkin. Bussimatka kesti 3h 20min eikä Leppo ollut aikaisemmin matkustanut linja-autolla, joten vähän jännitti... Mutta saatiinpa taas todeta että ihan turhaa jännittää tuon jätkän kanssa. :D Leppis jopa hallitsi bussiin jonottamisen taidon kuin vanha tekijä: istui meidän vierellä rentona, ja kun jono liikkui niin Leppokin otti pari askelta ja istahti taas jonoon. :D Bussissa syötiin vähän rouhetikkua ja puruluu-kenkää, ja otettiin hieman untakin. Tarpeet tuli hienosti ulos välipysähdyksellä Lahdessa ja perillä Tampereella.

Majailtiin siskoni ja hänen miehensä luona, ja sekös Leppoa ilahdutti - heillä nimittäin on vajaa 2-vuotias poika, ja lapset ovat Leppiksen mielestä parasta ihmislaatua mitä löytyy. Pikkumies ei ollut aina samaa mieltä... Kissojen välinpitämättömyyteen tottunut tädin mussu oli hieman hämmentynyt iloisen pennun leikkiyrityksistä. :D Leppo tosin oli todella nätisti pojan kanssa ja antoi olla, kun huomasi ettei pikkumies halunnutkaan leikkiä. Ei siis hyppinyt, paimentanut, ei mitään. Ihan kuin aikuisen koiran mieli. <3

Perjantaina käväistiin lähikaupassa ruokaostoksilla ja koska oli todella kuuma ilma, suunnattiin kauppareissun jälkeen biitsille. Leppis oli aiemmin vaan kahlannut, mutta nyt pieni mammanpoika uskaltautui uimaankin kun oltiin miehen kanssa molemmat vedessä!

Kuva: Veli-Ville Korhonen

Kuva: Veli-Ville Korhonen
Kovin fanaattisesti Leppo ei uimiseen suhtautunut, vaikka aika sulavasti vedessä liukuikin. Oikeaan korvaan meni vettä, joka sai hauvan pitään päätä kallellaan eli korvaa pinnan alla, jolloin korvaan meni varmaan enemmän vettä. :D Onneksi lähti rannalla ravistelemalla pois. Melkoinen uitettu rotta sieltä vedestä tulikin.


"Voi saakeli nyt se isi on taas siellä vedessä."

Illalla grillailtiin pihassa, ja Leppo tapasi 1-vuotiaan upean whippet-tytön, nätillä brindle-värityksellä. Whippetiä tosin kiinnosti enemmän Lepon namipussi, joka roikkui mun vyöltä, kuin itse pentu. :D

Väsynyt uimari/grillimestari. <3

Lauantaina Leppo jäi siskoni ja pikkumiehen kanssa päiväunille, kun käväistiin avon kanssa äidilläni. Leppo ei tullut mukaan, koska siskon kissat olivat siellä, ja toisella niistä on astma.

"Huomenta." Kuva: Anna Korhonen
Saatiin äidiltä vähän kamppeita ja romppeita Kouvolaan vietäväksi, lautapelejä ja kaikenlaisia vanhoja tavaroitani. Sitten tultiin porukalla takaisin siskolleni, niin pääsi "mummikin" tapaamaan myös karvaista "lapsenlastaan" pitkästä aikaa.
Illemmalla oli jälleen grillailua ja iltalenkille lähdettiin avon ja Lepon kanssa rantsuun uudestaan, tällä kertaa koirapuiston kautta. Puisto oli onneksi tyhjä, sillä teki mieli vaan päästää toinen nuuskuttelemaan kaikenlaista ja rentoutua itse, ilman uusia koirakontakteja. Koirien rannalla Leppo kahlaili ja hepuloi hiekalla, ei ollut niin kuuma että olisi tehnyt (kenenkään) mieli uida.

Sunnuntaina olikin jänskä päivä luvassa, kun lähdettiin isäni luo mummini 80v-synttärikahveille. Paikalle saapui yli 20 henkeä, joista lapsia oli muistaakseni 7 tai 8. Lapset olivat luonnollisesti todella iloisia eläimistä. Isälläni on vaimonsa kanssa sk kettuterrieri-narttu, joka oli myös aivan intona uudesta leikkikaverista, ja sitä reuhaamista ja peuhaamista koirakaverin ja lasten kanssa olikin sitten muutama tunti luvassa. Kaikki alla olevat kuvat on ottanut Tiina Viljamaa.

"Ou jee, uus koirakaveri!"

"Ja uusia ihmisiäkin!"

Kellahdus.

Selkeästi koiruudet mielessä. 

Lapsilta sai paljon haleja ja pusuja ja silityksiä.

"Onneksi" sieltä päästiin sitten juna-asemalle ja junaan niin Leppis sai nukkua koko paluumatkan. :D Hauva nukkuikin sitten koko illan ja yön, ja maanantainakin otettiin unta ehkä normaalia enemmän.
Mutta olipa kyllä onnistunut reissu, eikä tarvinnut koiran puolesta stressata yhtään kun Leppo kulki mukana kuin vanha tekijä ja kohteli lapsiakin hyvin sievästi.

Tänään onkin sitten toisiksi viimeinen kerta pentukoulua luvassa, katsotaan jos pari kuvaa ehtisi napsaista sieltäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti