sunnuntai 21. helmikuuta 2016

PalautaMinut-tägi

Käytiin ostoksilla eilen, ja Mustin ja Mirrin alelaatikossa oli edullisesti tunnistelaattoja. Nämä Ivana Helsingin designia olevat tägit ovat siitä erityisiä, että niissä on kääntöpuolella teksti "Löytöpalkkio", uniikki tunnistenumero ja nettiosoite palautaminut.fi. Kävin tägin heti aktivoimassa netissä, sinne syötettiin siis tuo tunnistenumero ja kirjoiteltiin siihen omat yhteystiedot ja koiran tiedot, sekä löytöpalkkio jos joku palauttaa löydetyn koirulin kotiin. :) PalautaMinut-palvelussa myydään myös avaimenperiä samalla ajatuksella, eli jos kyseisen avainnipun/esineen löytää niin voi käydä laatassa olevalla tunnistenumerolla katsomassa netistä esineen omistajan ja ottaa yhteyttä.

Bibi & Bim Nippon-kuosi löytyy meidän tägistä.
Ei tuo tägi mielestäni ihan yhtä kätevä ole kuin perinteinen kaiverrettu laatta, jossa siis on koiran nimi ja omistajan puhelinnumero (kaikki kun ei nettiin puhelimellaan pääse niin koira on otettava kotiin mukaan että voi katsoa tunnistenumeron takana olevat tiedot), mutta on kuitenkin tyhjää parempi ja varsinkin alekorista ostettuna ehdottomasti hintansa väärti. Lepollahan oli joskus sellainen perinteinen tunnistelaatta, mutta se putosi noin kk:n käytön jälkeen metsälenkillä kaulapannasta kun halpispanta hajosi. Ehkä joskus vielä satsaan perinteiseen tunnistelaattaan, kun aikaa/jaksamista on ja löytyy kivan mallinen. :)
Ostettiin samalla reissulla myös uusi ruokakuppi, edellinen parin euron metallikuppi kun alkoi yllättäen kerryttämään pintaruostetta itseensä. Nyt on uusi ja hieno, keraaminen kippo ruualle (mistä tulikin mieleeni, käyn tässä välissä ruokkimassa hauvan!). Hieman se on iso/syvä Lepon annoksille, mut ainakin kuono mahtuu kivasti kipon yllä louskuttamaan.


Lepon aamiainen: n.100g (jauhe)lihaa, vähän nappulaa ja merilevä+öljylisät.

Voisin muuten kertoilla tässä pikaiseen mitä Leppo nykyään syö. (He skipatkoon tämän tekstipätkän *-merkkiin asti, jotka eivät ruokintapuolesta ole niin kiinnostuneita... :D )
Pääasiallisena ruokana toimii kuivamuona, pidempään meillä on ollut jo merkkinä Barking Heads (tällä hetkellä Bad Hair Day eli lammas-riisi-kaura). Maistuu Lepolle aivan superhyvin, nappulakoko on sopiva ja jos tulee aikoja (esim. reissut), jolloin ei aina saa lihoja annettua, ei kakkojen määrä tai koko lisäänny melkeinpä ollenkaan verrattuna siihen että söisi puolet lihaa.
Nykyään, kun sianliha on testattu Lepolle sopivaksi, ollaan voitu ostaa useammin lihoja "ihmisten puolelta", alelihoja pitkälti pakastettuina ollaan käytetty ja yhdessä vaiheessa pakasteseitiä. Joskus ostetaan maustamaton paisti, joka palastellaan n. 100g annoksiin ja pussitetaan pakkaseen, niin saa hauva kokolihaakin välillä, ja lohifileestä menee häntäpää myös koiran käyttöön. :) Leppohan söi pentuaikoina niitä koirille tarkoitettuja lihoja paljon, esim. Mushin ja Maukkaan pötköjä... Mutta kakkojen määrä ja koko oli suuri, liekö sitten niissä niin paljon luuta ja rustoa että ei sulakaan niin hyvin tämän koiran mahassa. Hammaskiveä myös kertyi tooosi herkästi ja nopeasti, kun liha oli jauhettu mössöksi. Eli, aina kun sattuu lihoja olemaan, Lepon aamupala koostuu suurimmaksi osaksi lihasta, iltaruualla sitten nappulaa.
Niin joo, ja kylmäpuristettua rypsiöljyä lorautan tilkan aamuruokaan, ja laitan pikkumitallisen merilevärouhetta ravintolisäksi ja hammaskiveä ehkäisemään. Lepon hampaat myös harjaan useimmiten päivittäin, joten ihan pelkkään merilevään en sentään luota hammashoitona. :D

*Semmoista asiaa tällä kertaa, sitten pari koirukuvaa menneeltä viikolta!

Kunnianarvoisa mataluutensa sopivalla korokkeella. :D
(Leppo tuli alunperin syliin kun katoin koiravideoita ja kuului kivoja ääniä,
mutta sitten yritti hiippailla pöydän päälle varovasti, joten ajattelin katsoa
mitä siitä seuraa. Siinä se pönötti.)
Sit herra kävi makoilemaan kun rapsuttelin sitä nettiä selatessa, ja
viihtyi siinä pöydällä maaten 20 minuuttia!

"Leikitään!"

"Mitä sanoitte?"

Ja lumivallille kiivetty taas, sit ootetaan namia. :D

Tänään oltiin vakavana kun tuuletusikkunasta kuului kadulla
käynnistyvän auton ääniä...
Muoks. Ainiin, melkein unohdin! Leppo pääsi iltalenkillä toimittamaan pitkästä aikaa leikkisedän virkaa pennulle, törmättiin nimittäin 4kk:n ikäiseen ranskanbulldoggiin nimeltään Pulla. :) Pojilla sujui painit sen verran kivasti ja omistaja kertoili ettei hirveästi koirakavereita Pullalla vielä ole, joten vaihdettiin yhteystietoja. Käydään toivon mukaan uudemman kerran koiratreffeillä, joten ehkä kuvia Pullan ja Lepon touhuistakin saattaa tänne ilmestyä. :)

2 kommenttia:

  1. Awww. :3 Tollainen PalautaMinut-tägi vois olla avopuolisoni corgille Jaskalle tosi kiva. Mokoma kettu on välillä tosi näppärä lähtiessään pihalta tsekkailemaan muuta maailmaa. :D Jaskalla kun on kaksi kotia joten pieneen laattaan on hankala laittaa monet yhteystiedot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin suositella tota tägiä! Sinne tietoihin sai laitettua kaksi puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. :)

      Poista