keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Yllärimätsärit, corgimiittinki + ilmainen siivousvinkki!

Kouvolassa järjestettiin viime viikonloppuna koiratapahtuma, jossa oli myös match show eli mätsärit, leikkimielinen koiranäyttely siis. Lepon siskon, Huldan, omistaja oli menossa harjoittelemaan näyttelykäyttäytymistä sitä tulevaa Lahden pentunäyttelyä varten, ja pyysi meitä mukaan näihin mätsäreihin. Päätettiin lähteä, ja nähtiin samalla siskotyttö! Vaikka sisaruksissa samaa näköä olikin, olivat luonteet aivan eri maata. Leppo syöksyi Huldan omistajan syliin ihastuksissaan kun tämä avasi auton oven, kun taas Hulda lämpeni minulle vasta n. tunnin hengailun jälkeen. Sitten hän kiipeilikin jo syliin halimaan ja pussailemaan. <3 Toisistaan sisarukset eivät oikein välittäneet, tai Leppoa olisi kiinnostanut ja innostanut hurjasti, mutta Hulda piti mieluummin etäisyyttä sählään veljeensä.

Tämän lähemmäs toisiaan ei sisaruksia saanut. :D Vas. Leppo, oik. Hulda.

Makkarakojun tuoksut kiinnostivat enemmän kuin poseeraus.

 Kehään mentiin siis pareittain ilmoittautumisjärjestyksessä, ja tuomari antaa mielestään paremmalle koiralle punaisen, toiselle sinisen nauhan. Leppo köpötteli niin nätisti vierellä ja antoi tuomaritädin kopeloida huoletta kaikkialta ja katsoa hampaat, että punainen nauha saatiin, woohoo! Olin tästä menestyksestä iloinen, sillä ei koira eikä emäntä ole ikinä ennen ollut kehässä.

Jei!
Lopuksi siniset kilpailevat keskenään ja myös punaiset, ja parhaat palkitaan molemmista ryhmistä. Leppo ei malttanut seistä kehässä vaan istahteli tuon tuosta, ja välillä seistiin nokka eri suuntaan kun muilla ym... Mutta tuomari tuntui tykkäävän, vaikka ilman sijoitusta jäätiinkin! Nyt vaan harjoitellaan seisomista ennen pentunäyttelyitä.

Sunnuntaina lähdettiin Kymen corgistien tapaamiseen, jossa oli alkuun luvassa parin tunnin metsässä samoilu (upeissa maisemissa! Harmi kun en ehtinyt kuvaamaan), ja pihaan palattuamme koirat saivat vielä hömpöttää irrallaan ja omistajat nautiskelivat makkaraa ja herkullista omppupiirasta.

Leppo kävi nuuskimassa cardipojan merkkauksen.
Paikalla oli 14 koiraa, joista 10 oli corgeja. Leppo ei ollut ihan porukan juniori, sillä mukana pyöri pikkuriikkinen, nelikuinen tyttöpemu, harvinaisen suloinen sellainen. <3

Siellä on ehkä jotain namia käsissä... :D
Tuli viimeistään tuossa tapaamisessa huomattua, että Leppo alkaa olla jo fyysisesti ja kokonsa puolesta aikuinen, nyyh. Pemu-uroksia ei tainnut paikalla olla, mutta oli Leppo jo ihan saman kokoinen narttujen kanssa. Jäbä vielä meni rakastumaan korviaan myöten yhteen Muusa-nimiseen cardigan-neitiin, ja kulki sen perässä koko ajan silmät kiiluen, ja yritti astua! Olin ihan ällikällä lyöty, että minun pieni pentuseni, joka ei ole koskaan astunut ketään, yritti loikkia viattoman cardineidin selkään...

Lepon tyylinäyte: sillon kun se ei huomaa niin loikataan selkään. >_<

Kyllä Muusa ja Leppo sitten leikkivätkin ihan hienosti, ei ollut pelkkää häirikointiä.
Eilen illalla Leppo yritti astua mun käsivarttani kun leikittiin, selkeästi itsekin hämmentyneenä koko asiasta. Niin se vaan on myönnettävä että minun pentupalleroinen alkaa olla jo aikuinen... :/

Mutta! Kuten otsikossa lupailin, nyt seuraa se ilmainen siivousvinkki. Koira- tai kissatalouksissa on varmaan huomattu, kuinka niitä karvoja jää mattoihin ja tekstiileihin ihan älytön määrä. Meilläkin limenvihreä olkkarin bukleematto oli ihan haalistuneen näköinen. Päätinpä sitten kokeilla työkalua, jolla ystäväni oli facebookissa ilmoittanut saaneensa koirankarvat matosta pois: ikkunalastaa! Tätä vinkkiä on ilmeisesti internetissä useammassakin paikkaa hehkutettu, joten olihan se pakko pistää testiin. Maton väri kirkastui taas entiselleen, kun ei ollut vaaleita karvoja lisämattona päällä. Meillä oli siis kerinnyt tuo olohuoneen matto olla lattialla 2-4viikkoa, ja tällainen määrä karvaa siitä irtosi:


Suosittelen kokeilemaan ikkunalastaa! Toimi myös meidän sohvaan hienosti, josta olen aiemmin putsannut karvat koirille tarkoitetulla kumisualla. Lasta toimi ehkä vähän sukaa paremmin.

Viikonlopuksi mennään Tampereelle, sieltä tulee jossain vaiheessa varmasti muutama kuva. Nyt loppuun muutama hömpöttelykuva viime ajoilta!

On mulla uljas puolivuotias...
...joka selvästikkin kuolee nälkään jos ei saa nachoja.

Nukkuupa corgi missä vaan, se näyttää aina hellyyttävältä.
Lepon lempipaikka on kuitenkin oma pahvinen vauvamökki (tyynyllä jatkettuna).


2 kommenttia:

 1. Sulla on ihana koira <3 Poikani tässä vieressä osoittaa kuvia ja sanoo hau :)

  Blogissani on upean BPface meikkipaljetin arvonta.Toivottavasti osallistut <3
  http://kaika85.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppo kiittää! :)
   Ja voih, on kyllä ihanan oloinen luomiväripaletti, mutta itselläni on jo nyt niin paljon hyviä luomivärejä, että en tiedä mihin ne pistäisin. :D Kiitos kuitenkin infosta!

   Poista