maanantai 31. lokakuuta 2016

Hauskan maukasta halloweenia!


Meilläkin "juhlittiin" halloweenia (=kaiverrettiin kurpitsa ja herkuteltiin + katsottiin kauhuleffoja) viikonloppuna, mutta vielä kun ollaan lokakuun puolella ja monissa maissa itse halloween on virallisesti tänään, on pieni aiheeseen liittyvä postaus paikallaan. :) Olenkin ollut hurjan ahkera blogin ja Youtube-kanavan kanssa viime päivinä! On ollut kaiketi niin paljon pieniä asioita, joita olen halunnut teidän kanssanne jakaa ja laittaa tänne itsellenikin muistiin, mitä kaikkea ollaan touhuttukaan. Ja toki syysloma ja nyt flunssassa kotona oleminen on edesauttanut asiaa... :D Mutta nyt halloweenimaisempiin tunnelmiin!

"Iik! Mikä se halloweeni on, isi suojele minua!"
"Suojele minua... Suoje..le mi... Zzz..."
Olikin lämmintä ja mukavaa isin sylissä pienellä koiralla. :)

Vilkaistaanpas ensiksi meidän halloween-menuun. Olin ostanut vähän leivontatarvikkeita herkkuhetkiä varten, ja illan ruokana oli tulinen pasta bolognese hauskalla halloween-teemaisella pastalla. Tarkoituksena oli tehdä leffaherkuksi piparkakku-ukkomuotilla ukkelin mallisia keksejä, johon tulisi erilaisia koristeluita. Mutta, eihän mulla ollutkaan mitään ukon mallista muottia! :D Niinpä corgimuotti pääsi taas joulun jäljiltä käyttöön, ja valmiit luomukset olivatkin kummitus-, luuranko- ja muumiocorgeja (+ pienempiä, pyöreitä keksejä halloween-koristeluilla)!

"Kummitus"corgien jalat ja hännänpää vähän näkyy lakanan alta... ;)
Keksitaikina oli perus murotaikina, johon oli lisätty kardemummaa ja kuorrute oli valkoista sokerikuorrutetta. Hyvin pian huomasin, että olisi pitänyt valita kuorrutteeksi pikeeri tai valkosuklaa; koristelu oli tosi hankalaa ja raskasta flunssaisena ja yhteistyöhaluttomalla kuorrutuksella! Kummallista, että saman merkin kuorrute toimi viime joulun pipareissa niin hyvin. No, hyvältä keksit silti maistuivat! Ennen illan leffan aloitusta tarjoilut oli tietysti katettava sohvapöydälle esille, ja avo huomasikin karkkikupissa pari ylläriä:
"Waiter! I have eyeballs in my candy."

Keksien lisäksi olin tehnyt jo pari vuotta kokeilulistalla olleita Omar-sormia! Ne olivat tosi helppoja tehdä, ja näyttäviä. Olisivat olleet vieläkin näyttävämpiä ja oikeaoppisia, jos olisin löytänyt lähikaupasta punaista elintarvikeväriä "vereksi" sormen katkaisukohtaan. Mutta ajoihan nuo asiansa, ja hyviä olivat.



Lepon halloween-herkutteluihin kuului oma ruoka, ja kuivattuja possunkorvan paloja. Herra oli niistä hyvin tyytyväinen. :)

Näittekin tekemämme kurpitsalyhdyn postauksen alussa. Oltiin ostettu ensimmäistä kertaa koskaan kurpitsa! Avo piirteli sillä aikaa paperille erilaisia kurpitsanaamoja, kun minä koversin jäätelökauhalla sen sisustaa tyhjäksi. Valkattiin yhdessä kiva naama, piirsin sen kurpitsaan ja avo pääsi tekemään kaiverrushomman. :) Oli sen verran hauskaa että ensi vuonna taidetaan ostaa molemmille omat kurpitsat! Otettiin kurpitsasta siemenet talteen, jonka jälkeen puhdistin, maustoin ja paahdoin ne uunissa, jolloin niistä tuli kivaa lisänaposteltavaa. "Lihat" soseutin ja pakastin myöhempää käyttöä varten.
Ennen tätä kaikkea oli kuitenkin Lepon vuoro tutustua kurpitsaan. Sosiaaliset mediat ovat täynnä videoita, missä corgit ja muutkin koirat reagoivat kurpitsoihin pelkäämällä niitä tai haukkumalla niille ja hyökkimällä kohti. On myös videokollaasi, joka osoittaa että corgit pelkäävät kurpitsoita, ja että se on söpöin juttu maailmassa. :D Corgimaista-blogin kirjoittelija (jonka corgi Tofu oli sattumoisin päässyt siihen kollaasivideoon <3 ) kehotti minuakin videoimaan Lepon ensikohtaamisen tämän mystisen, oranssin möhkäleen kanssa, joten niinhän mä tein! :) Kas tässä, Leppo ja "hurja kurpitsa"!



... No, reaktio oli oikein Leppomainen etten sanoisi. :'D Kun laskeuduin kyykkyyn kuvaamaan, Leppo rupesi antamaan mulle/kurpitsalle (en ole ihan varma kummalle :D ) tervehdysvenytyksiä. Tervehdysvenytys/kumarrus on Lepolla tosi yleinen tapa, se venyy ihmisille joista se pitää. Tämä ele on ilmeisesti hyvin kunnioittava, mutta rento tapa koiralle tervehtiä sille läheisiä henkilöitä. Koira tiedostaa tervehdittävän ihmisen (tai kurpitsan..? xD ) tilan, ja pyytää venytyksen kohdetta vuorovaikutukseen kanssaan (lähde tervehdysvenytykseen). Leppo siis oletettavasti pyysi minua kanssakäymiseen hänen ja oudon kurpitsan kanssa, tai pyysi multa jotain ohjetta, mitä kurpitsalle tulisi tehdä. Olisi myös aika hauskaa, jos Leppo todella olikin tarkoittanut kurpitsalle nämä kumarrukset... "Hyvää päivää herra kurpitsa, pidän teistä ja haluaisin sosialisoida kanssanne." :'D En kestä..!
Noh, kun muuta ohjetta ei herunut kuin naurahdus herran venytyksille, se rupesi tutkimaan kurpitsaa itse. Leppo tökki ja kaivoi kurpitsaa, tyrmistyi kun se piti niin kovan äänen kolahtaessaan tuolinjalkaan (eihän sillä tavalla sovi hienojen herrojen meluta!), ja kun koira ei saanutkaan mokomasta kapistuksesta otetta edes kannasta, kääntyi se taas minun puoleeni pyytämään ohjetta. Ihana, hassu otus.

Siinä meidän halloweenherkuttelut ja kurpitsaseikkailut tältä vuodelta! Tänä aamuna Leppo kävi vinkumassa olohuoneessa olevalle kurpitsalyhdylle, olisi vissiin halunnut vähän maistaa... :D

4 kommenttia:

  1. Hihii olipas Lepolla hyvin epäcorgimainen reaktio kurpitsaan! 😂 tuota en muuten tiennytkään tervehdysvenytyksestä! Tofukin aina tulee venyttelemään kun tullaan kotiin tai aamulla kun herätään. Ketään muita kuin meitä perheenjäseniä se ei tervehdi samalla tavalla. Aika hellyyttävää 😊
    Ihania nuo tekemäsi luurankopiparit! Mullakin on corgimuotti, mutta eipä tullut mieleen että sitä voisi käyttää halloweenherkkuihinkin :D Mukavaa alkavaa viikkoa teille sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö! :D Ihan tylsää kun ei tullut mitään hyökkäilyä tai vastaavaa. :P Munkin piti netistä kurkata tarkempi tieto, kun olin jostain sen aiemmin lukenut että koirat venyy niille ihmisille keistä ne pitää. :)
      Nyt sit vain hyödyntämään corgimuottia kaikkiin kekseihin! :D Ei ookaan semmosta juhlaa, mihin corginmalliset keksit ei kävisi. ;)
      Kivaa viikkoa teillekin!

      Poista
  2. Eikä, miten ihana Leppo :) Luulen,että täällä olisi Nadja tehnyt samoin, mutta Boris olisi varmaan ensin haukkunut ja sitten lämäyttänyt kurpitsaa tassuilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe.. Joo, mäki veikkaan että teillä olis reagoitu noin! :D Leppiskin vähän yritti kaivella tassulla, mut vienosti vain... Ehkä jos olisin innostanut sitä niin ois saattanu alkaa enemmänki pyörittelemään. :)

      Poista