keskiviikko 27. toukokuuta 2020

FysioterapiaaLeppo pääsi käymään fyssarilla viikko sitten! Tavoitteena oli toki hieroa mahdolliset jumit pois, ja saada vinkkejä nivelrikkoisia olkaniveliä ympäröivien lihasten vahvistamiseen. Leppo oli vaikuttanut aavistuksen jäykältä, joten ajattelin että olisi hyvä aika käydä testaamassa fyssarikäynti töissä.

Nokkaeläin :3

Suunnattiin siis Suomenojan Mustiin ja Mirriin, jossa olen vetänyt pentutreffejä ja nyt korona-aikaan tehnyt enemmänkin vuoroja. :) Kyseinen myymälä on yksi Mustin ja Mirrin hyvinvointimyymälöistä, jossa on tarjolla trimmauspalveluita, ravitsemusneuvontaa, fysioterapiaa ja hierontaa ja eläinlääkäripalveluita. Leppo ei ollut käynyt Suomenojan myymälässä aiemmin.

Pitkästä aikaa bussillakin pääsi pötkylä matkaamaan. :)

Leppo kävi iloisena tervehtimässä kaikki myyjät (ja muutaman asiakkaankin) kun myymälään päästiin, ja nuuskutteli kiinnostuneena koko myymälän lävitse. Yllättäen herkkuosastot vaativat tarkempaa nuuskimista kuin muu myymälä. :P 

"Voitaisko ostaa täältä korista jotain?"

Sitten päästiin fyssarin vastaanotolle. Leppoa alkuun vähän jännitti, kun se ei tiennyt että tultiinko nyt eläinlääkäriin vai mikä mahtoi olla homman nimi. :D Oli tosi hyvä, että Leppo sai rauhassa tutustua tilaan ja nuuskia itsekseen alkuun, ennenkö aloitettiin käsittelemään. Kun Leppo huomasi, että häntä vain hierotaan, oli sen paljon helpompi rentoutua. Vaikka ihminen ja tila oli täysin uusi, oli hieronta Lepolle sen verran tuttua että se otti oikein rauhallisesti ja nautiskelikin silmin nähden aina välillä. :D


Tässä nautiskelu-ilmettä. :D

Leppo koki myös uudenlaisen (ja ilmeistä päätellen aivan taivaalliselta tuntuvan) elämyksen, kun fyssari päätti Lepon rauhallisuudesta johtuen kokeilla rentouttaa lannerankaa ja avata sieltä jännityksiä. Sen fyssari teki nostamalla Lepon takajalat ja pehvan matosta vähän ilmaan, ja (mun silmissä) liikutteli ja pyöritteli takapäätä hetken rauhallisesti. Samanlainen käsittely tehtiin toisellakin kyljellä maatessa, ja taas Lepon ilme oli kuin käsittely olisi paras juttu mitä se on ikinä tuntenut. :'D

Lepon lapojen takaa löytyi trigger-pisteitä eli kipupisteitä, sellaisia tiukkoja jumeja joita ei olisi saanut kivuttomasti auki pelkästään hieromalla. Niinpä Leppo sai vähän laserterhoitoa kipupisteisiin, jonka ansioista kipeät kohdat saatiin avattua.


Hieromisen aikana ja jälkeen puhuttiin liikuntamuodoista ja liikkeistä, joita Lepon kanssa voisi tehdä lihasten vahvistamiseksi ja ylläpitoon. Fyssarin mielestä Lepolle oli jo kehittynyt ihan hyvin lihasmassaa lapojen alueelle olkaniveliä tukemaan, mutta lisätreeni ei toki pahitteeksi ikinä ole. :)
Lepon hierojan mainitsema mäkiä ylös alas kävely oli myös fyssarin mielestä oikein hyvää treeniä, ja lisäksi pehmeällä hiekalla kävely ja etenkin kahlaaminen ovat kaikki hyviä treenitapoja. Eli biitsille siis! Näiden lisäksi saatiin vinkkejä tasapainotyynyllä jumppaamiseen. Pieniä painopisteen vaihtoja etutassulta toiselle, tassun antoa yms. jota voi tehdä päivittäin aina muutamia toistoja. :) Lepon mielestä tasapainotyyny on vallan kiva väline, kun saa namia aina kun sille menee.

Koiraherra oli niin reipas fyssarilla kävijä, että ostin sille oman vesinokkaeläimen tuliaiseksi (ja vähän puruluutäydennystä)!

Annoin lelun sille jo myymälässä, ja Leppo kantoikin ja vingutteli sitä ylpeänä bussipysäkille asti. Tämä oli ihan tietoinen ja taktikoitu päätös, jotta Leppo saisi a) purkaa jännityksensä uudesta tilanteesta ja myymälän parkkipaikan vilinästä leluun, ja b) mahdollisesti rikkoa vingut ennenkö päästään kotiin (Tero ei ole vinkuvien lelujen fani). :D Hyvin herra suoriutuikin, niin parkkialueen ohi menemisestä kuin vinkujen litistämisestäkin. :)

"Tottakai mä suoriuduin hyvin, mä oon aina hyvä."


Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti