perjantai 7. elokuuta 2020

Kesän sekalaiset kuulumiset

Heipä hei! Kesä on blogin osalta hurahtanut vähän turhankin nopeasti ohi, mutta en jaksa ottaa stressiä postausten määrästä tai tiheydestä. :) Olen päivitellyt Lepon kuulumisia aktiivisesti instan puolelle, sinne on helppoa ja nopeaa laittaa kuvat ja kuulumiset. Tuntuu ettei ole ollut aikaa ja jaksamista istahtaa koneen äärelle kirjoittamaan töiden ja kaiken muun ohella. Mutta nyt, kun olen sairaslomalla, alkaa energiaa taas olla muuhunkin kuin töiden jälkeen sohvalla makaamiseen.
Leppo on siis saamassa pikkusisaruksen syyskuun puolivälissä, kun meidän esikoisen olisi määrä syntyä. Sen vuoksi onkin ollut energiat vähän vähissä, ja kaikenlaista muuta puuhaa mikä on vienyt ajatuksia pois blogin kirjoittamisesta. :D Ajattelin, että tänne blogin puolelle olisi kuitenkin mukava pistää sitten pohdintoja koiran ja vastasyntyneen vauvan yhteiselosta, että miten meillä arki lähtee rullaamaan alusta asti jne.

Leppo sai Tampereella käväistessä lelukseen mun vanhan karhu-pehmon. :D


Itse raskauteen Leppo ei ole tuntunut reagoineen kummemmin. On se ehkä vähän enemmän hellyydenkipeä kuin ennen, mutta ei niin selvästi että voisin sanoa sen liittyvän raskauteen vuorenvarmasti.
Toisilla lemmikeillä on tapana pitää päätä odottavan äidin vatsan päällä, tai muuttua suojelevammaksi emäntäänsä kohtaan tmv, mutta meillä en ole havainnut sellaista käytöksen muutosta mitenkään ihmeemmin. Leppo on sama vekkuli itsensä kuten aina ennenkin. <3
Kesälomakin meillä jo oli ja meni, ja käytettiin se aika tehokkaasti hankkimalla vauvatarvikkeita ja kotiin puuttuvia juttuja ja pihakalusteita, ja näkemällä kavereita ja sukulaisia. Sitten olin parisen viikkoa töissä, ja totesin että jalat menee todella huonoon kuntoon enkä jaksanut mitään, joten nyt sitten tiistaista asti ollaan oltu saikulla ja kirjaimellisesti vain odotetaan. Muutamia pieniä hankintoja pitää vielä tehdä, mutta aika pitkälti odottelua ja hengailua tämä "loppuodotus" kyllä on.
Leppoa ei moinen odottelu haittaa, se nautiskelee kun ollaan molemmat kotona enemmän (Tero tekee etätöitä ja mä olla mölllötän ja kasvatan mahaa). :D Jaksan vähän paremmin hengata ulkonakin sen kanssa nyt kun ei työpäivät vie mehuja pois, vaikka kulkutahti onkin hidasta eikä matkat aina kovin pitkiä. Mutta Leppo nauttii ihan vain ulkona olemisestakin, jos ei ole sadekeli.
Leppo on myös innokkaana osallistunut vauvantarvikehankintojen tutkimiseen, kuten uteliaan corgimiehen kuuluukin. Äitiyspakkausta piti nuuskutella vallan tarkasti ja vähän katsoa tyrmistyneenä, kun ei saanutkaan itselleen pakkauksessa olevaa unilelua. Vaunujen kokoamisessa Leppo oli myös kovasti avuksi, ja näytti hieman hämmästelevän lopputulosta:


"Mikäs se tää nyt on? Pyörät siinä ainakin näyttäs olevan, saanko haukata?"


Jää nähtäväksi, tarvitseeko Lepon kanssa kuinka paljon harjoitella etukäteen vaunujen kanssa kulkemista. Lähinnä tuo mietityttää, että yrittääkö se alkuun purra vaunujen renkaita tai muuten paimentaa niitä. Luultavasti yrittää. :D Mutta harjoitus tekee mestarin, kyllä siitä vielä hyvä vaunun vierellä kulkija saadaan. :)

"Ainakin, jos palkkanamput on kohillaan!"
Takapihan korituolin pehmusteet on aina yön ajan ja sateelta turvassa
olkkarin puolella, Leppo on tästä keksinyt itselleen oivallisen pedin. :D

Olen ostellut Lepollekin jo vähän juttuja varastoon, ja pohtinut ruokintaa enemmänkin. Sitten toki, kun h-hetki koittaa ja täytyy lähteä synnyttämään, lähtee Leppo hoitoon Teron vanhemmille Kotkaan (ellei korona estä Teron tulemista synnärille kokonaan, tällöin Tero olisi varmaan Lepon kanssa kotona). Olen vähän selvitellyt ja kokeillut, mitkä märkäruuat on kätevimpiä reissuun, mitkä järsittävät toimii masun kannalta ja maistuu, ja juhannuksena jo vietiinkin uusi kuivaruokapussi Lepolle sinne odottamaan.
Kotona on myös oltava järsittävien ja ruokien ym. kuluvien tarvikkeiden varustelutaso hyvä, niin mun ei tarvitse heti olla ostelemassa kaappiin lisätäydennystä vauvan kotiuduttua. Aion siis pitää ruokakaapin täyttöasteen vähän korkeammalla nyt kun olen vielä yhtenä kappaleena, niin ei lopu yhtäkkiä koirulta ruoka kesken. :) Valvatti-käärmeellekin tarvitsee käydä ostamassa lähiaikoina isompi erä hiirenpoikasia pakkaseen, ja myös isompi vesikuppi terraarioon ja pohjamateriaalia varastoon.
Yllä näkyy uusi aktivointikapistus, Basic Yummy mat eli nk. nuolumatto. Silikonisen maton uriin liiskataan lusikalla märkäruokaa, jauhelihaa tai muuta kosteaa ja pehmeää herkkua (kuten vaikka Lepon lempparia, banaania) ja annetaan koiralle tarjolle joko suoraan tai pakkasen kautta! Nuoleminen rauhoittaa, pakastettu herkku viilentää, ja koiran syöminen hidastuu ja se saa aivoilleen tekemistä virikeruokailun avulla. :) Leppo nuoleskeli pakastamatonta märkäruokaa alustalta 5-10min, voisin kuvitella että pakastettuna maton parissa menisi vieläkin kauemmin! Tarvitseekin ehkä koittaa lämpimänä päivänä tarjota vähän pakastettua banaania tästä.
 Kirjoittelin yllä, että on tullut pohdittua Lepon ruokintaa hieman enemmän viime päivinä. Teen tästä vielä omaa postaustaan, kunhan päästään testailemaan ja toteamaan pohdintani tuloksia käytännössä. Mutta tuo tuleva perheenlisäys on saanut pohtimaan, voisiko Lepon ruokinnasta jossain kohdin saada säästettyä hieman rahaa. Ei meillä rahahuolia ole ainakaan vielä ollut, mutta mietiskelin vain kun Lepon lääkitykseen kuluu joka tapauksessa rahaa ja niistä ei voi nipistää, niin jos löytäisin edullisempia vaihtoehtoja laadukkaaseen sapuskointiin. :)

Mutta tästä lisää jossakin seuraavassa postauksessa! Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti