keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Rauhalliset pyhät

Joulutonttu <3
Joulusiivouksen yhteydessä pesin mm. Lepon pehmolelut ja pedin pyykinpesukoneessa. Leppo yritti aluksi ottaa pehmoja pois koneesta sitä mukaa kun niitä sinne laitoin, mutta tyytyi lopulta katselemaan toimitusta, ja ihmettelemään luukun läpi näkyviä, koneessa pyöriviä pehmojaan.
Hämmästys oli myös suuri, kun kehtasin ne koneesta ottamisen jälkeen laittaa pyykkitelineen päälle arvon herran ulottumattomiin. :D
"Ei tämä nyt ole ollenkaan hauskaa."
Joulukuun alkupuolella ihmettelin, kun Leppo oli hieman haluton ulkoilemaan. Se ei ontunut mistään eikä vaikuttanut erikoisen jumiselta, olin vain pariin otteeseen (parin päivän sisällä) katsovinani että koira olisi nieleskellyt normaalia näkyvämmin. Yhtenä aamupäivälenkkinä Leppo selvästi halusi huilata metsässä tehdyn namietsinnän jälkeen, ja tuli ihan mun viereen liki, kun menin kyykkyyn ja kysyin "Mikä on?" Hetken aikaa piti koiran pistää ihan maate keskelle metsäaukeaa, ennenkö sitten piristyi pikkuhiljaa. Samana päivänä myöhemmin oli Leppo oksentanut vatsahappoja. Muuten oli kaikki normaalisti, ja oli oksentamisen jälkeen ihan pirteä oma itsensä.

Byhyy... :( <3
Samanlainen turvan hakeminen ja liikkumishaluttomuus kesken lenkin iski pari päivää sitten. Leppo tuli jalkoihin kiinni eikä halunnut jatkaa matkaa ennenkuin vasta hetken päästä, vaikuttaen surkealta. Jälleen olin lenkin aikana katsovinani, että nieleskelee enemmän. Närästystä siis, ja/tai vatsakipuja. Syykin selvisi kun mietiskelin; sekä joulukuun alussa, että nyt, Leppo oli syönyt Barking Headsin lohi-märkäruokaa aamuruuilla. Pieninä määrinä silloin tällöin on lohi käynyt palalihana ainakin ennen, mutta selvästi neljä päivää putkeen tätä märkäruokaa on liikaa. Oltiin myös Teron kanssa mietitty, kun tuntui että koko koira haisi. :D Sillä tuli ruuasta vähän ilmavaivoja, mutta tuntui myös että koko sen kroppa olisi haissut mädältä. Hyh. No, nytpähän on ainakin kokeiltu kahteen kertaan että ei sovi.

Jonnan käsittelyssä <3
Koiramessujen jälkeen koirahieroja Jonna kävi "käsittelemässä" Lepon mahdolliset jumit pois. :) Lepolla oli ennen Messaria venähtänyt/muljahtanut vasen etujalka, se sama missä olen pohtinut olevan jotain pientä häikkää jo pidemmän aikaa. Jonna sekä Suvi (meidän pallopaimennustiimin vetäjä ja Lepon entinen hieroja) olivat molemmat sitä mieltä, että kannattaa se jalka jossain vaiheessa kuvauttaa. Korvatulehduksen aikoihinhan eläinlääkärissä koipi käytiin käsittelemällä läpi, ja olkanivelessä tuntui pieni muljahdus mutta mistään ei aristanut, ja kaikki oli muuten ok. Jonna sai kopeloimalla tuntumaan tuon saman muljahduksen olkapäässä, lisäksi Lepon vasen rintalihas oli todella jumissa. Siitä on vaikea sanoa, onko se syytä vai seurausta jalan oireilulle, mutta toispuoleiset jumit ovat kuulemma aina hieman haastavia (voivat pitkään jatkuessaan saada koiran muuttamaan liikkumistapaansa kokonaan, josta voi seurata jumikierrettä muualle kroppaan). Varattiin maaliskuulle jo seuraava hieronta, jotta Jonna saa katsottua, että oliko kyseessä vain yksittäinen kerta vai toistuuko jumi uudelleen. Katsellaan sen mukaan sitä röntgenkuvaamista sitten, tai jos jalka alkaa vaivaamaan enemmän. Nivelravinteet onkin jo käytössä. :)

Sitten takaisin joulutouhuihin! Lepon nopeasti improvisoitu jouluaaton aamuruoka Kotkassa:

Märkäruokaa johon upotettu nivelravinnetabletti, kurkkua,
pari nappulaa ja merilevät + öljyt päälle. :)
Jälkkäriksi rouhelumihiutale. :3
Kyllä semmoisen aterian jälkeen kelpaa köllötellä. <3
Leppo sai tänä vuonna joulupukilta kolme lahjaa! Meiltä tuli aktivointimatto:
...jota voi käyttää näköjään makuualustanakin. :D <3
 ...ja karkkikepin muotoon palmikoitu puruluu:
Tuo tummin osuus oli kalkkunanlihavalmistetta, vaaleammat
perus naudannahkaa. :)
 ...ja mummolasta tuli lahjaksi Ryhmä Hau -pehmo:
Tarkkasilmäisimmät saattaa huomata että Samppa ratkesi selästä jo
ensimmäisenä iltana. :D
Pohdiskelin, että voi kun nyt moni lapsi olisi Lepon joululahjasta kateellinen! (Nuohan on meidän myymälässä menneet monet ihan lapsille pehmoleluiksi, kun Ryhmä Hau on ilmeisesti kova juttu.)

Sukulointireissun jälkeen nukuttaa aina kovasti pientä koiraa. :)

Oltiin valmistauduttu uuteen vuoteen huolella. En ollut varma, reagoisiko Leppo raketteihin kun siitä tuli töissä mukana käydessä hieman ääniarka työmaarysähtelyjen ja jyrinöiden vuoksi. Oltiin ihan vaan kotona ja syötiin hyvin, ja Lepollekin olin ostanut mehevän putkiluun työstettäväksi. Muutenkin oltiin varauduttu:
Karvoja pussitettuna! Jos kävisi vahinko ja koira karkaisi, olisi
pussissa etsijäkoirille tuore haju tallessa.
Lenkit tehtiin hyvissä ajoin ennen kuutta, ja mukana oli ekstrahyvät herkut jos (tai siis kun) jotkut ei malta odottaa sinne klo 18 asti vaan vähän kokeilevat raketteja jo etukäteen. Muutama paukahdus kuului iltapäiväviiden aikaan, mutta Leppo ei onneksi pahemmin niistä välittänyt. Ulkoiltiin päivällä valjaissa, niin oli vähän tukevammin koira kiinni.

Ilta meni rattoisasti luun parissa.
23:30 käväistiin yhdessä korttelin ympäri -lenkillä jotta Leppo saa tehtyä tarpeet. Oli superherkut mukana, ja koira varmuudeksi hihnassa kiinni sekä valjaista, että pannasta:
Mutta eipä raketit kummemmin jaksaneet herraa kiinnostaa kun ei ihan missään vieressä paukahdellut, vasta satanut lumi oli ihanaa ja kierimisen arvoista, ja herkut hyviä. :) <3 Kaikki meni siis oikein hyvin!
"Näin lunkisti mä olin uudesta vuodesta!

 Ainiin! Lepolla on nykyään Instagram-tili. Instagram-kuvia ja videoita voi selata täältä: leppoisaa

(Niille lukijoille jotka eivät instaa käytä): Instagram on siis sovellus jonka saa myös puhelimeen, ja sen kautta voi jakaa kuvia ja videoita haluamastaan aiheesta vaikka koko maailmalle. Lepon tili on julkinen, joten Lepon kuvia pääsee katselemaan kaikki. :) Sen vuoksi julkaisut ovat englanniksi. Sinne on ollut kätevää laittaa yksittäisiä hassuja tilanteita ja kuvia, kun taas tänne blogiin tulee myös laitettua kaikenlaista omaa pohdintaa milloin mistäkin aiheesta, ja kirjoitella päiväkirjamaisesti asioita muistiin.


Lepon charmantin hymyn myötä toivotan mukavaa tammikuun jatkoa! Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti